x

Den irakisk-britiske arkitekt Zaha Hadid er en af de mest eftertragtede og omdiskuterede arkitekter i verden. Hun er tilmed den eneste kvinde i arkitekturens internationale superliga og den første kvindelige arkitekt, der har modtaget den prestigefulde Pritzker Architecture Prize – også kaldet "arkitekturens nobelpris".

Første soloudstilling i Danmark

Udstillingen i Dansk Arkitektur Center var Zaha Hadids første soloudstilling i Norden og dermed første gang, at et dansk publikum fik  indblik i stjernearkitektens univers.

Til udstillingen havde Zaha Hadid Architects skabt en udstillingsoplevelse udover det sædvanlige, hvor man som besøgende blev inviteret ind i en verden af sofistikerede højhuse, svævende skaller, udvalgte byggerier og designobjekter. Alt sammen koreograferet i et grænseløst landskabeligt univers, der viste hvordan Zaha Hadids bygninger og designs opstår i et avanceret digitalt og geometrisk univers.

Aktiviteter i udstillingsperioden

I udstillingsperioden var  omvisninger, foredrag, familieworkshops og andre arrangementer relateret til Zaha Hadids arkitektur.

Udstillingen Zaha Hadid - World Architecture blev udviklet af Zaha Hadid Architects i samarbejde med Dansk Arkitektur Center med støtte fra Realdania og Kvadrat.

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

{{ title }}

{{ description }}