Bernadotteskolen i Hellerup har fået en tilbygning, som folder sig omkring én af skolens eksisterende bygninger.

De syv villaer, som Bernadotteskolen består af, var blevet for trange til undervisningen og aktiviteterne på skolen. Men hvordan skulle man udvide skolen, der i forvejen havde ganske små arealer mellem dens mange bygninger?

Løsningen blev skabt af Tegnestuen Vandkunsten og blev en L-formet bygning, der folder sig om den eksisterende hovedbygning. Den nye bygning rummer både en række udvidede klasseværelser, en multisal og en nedgravet gymnastiksal. Desuden udvider bygningen skolens udearealer med 135 m² tagterasse. Udvendigt på bygningen er opsat et wiresystem. Blåregn, vedbend og vildvin klatrer op ad wirerne, og løvhanget filtrerer det dagslys, der falder ind i bygningen.

Tilbygningen virker som en selvstændig bygning i skolens sammensatte bygningsmasse, og den fremstår som et utraditionelt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre under vanskelige forhold.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2007
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2009
  • Støttebeløb
  • 1,575 mio. kr.
  • Arkitekt
  • Tegnestuen Vandkunsten
  • Websites
  • Bernadotteskolen
  • Bernadotteskolen ligger i Hellerup nord for København. Skolen er en privatskole som blev oprettet i 1948. Skolen er opkaldt efter den svenske diplomat Folke Bernadotte, der mest er kendt for sit arbejde med at få frigivet danske og norske fanger fra tyske koncentrationslejre i slutningen af 2. verdenskrig.

  • Kort

  • Projekter

Kort

Hellerupvej 11

2900 Hellerup

{{ title }}

{{ description }}