x

Dansk Arkitektur Center samler landets vigtigste arkitektur i én portal

Pressemeddelelse 12. juni 2003

Dansk Arkitektur Center (DAC) præsenterer Danmarks første webbaserede arkitekturguide, der samler landets vigtigste arkitektur på én portal og gør det til en inspirerende oplevelse at gå på byvandring på nettet. Bag det nye digitale opslagsværk står DAC og Fonden Realdania. Guiden, som findes på www.danskarkitekturguide.dk har premiere den 17. juni 2003. 

Alle kender det. Man har taget familien med ind til byen eller har et par udenlandske venner med ude for at se sin hovedstad - og pludselig står man der foran et bygningsværk og har både glemt arkitektens navn og året for opførelsen. Den situation kan undgås i fremtiden, for nu kan man hente hjælp og inspiration på www.danskarkitekturguide.dk 

En dynamisk guide

Idéen med den webbaserede guide er at udnytte nettets styrker til et opslagsværk om dansk arkitektur, der løbende kan opdateres, og som kan benyttes gratis, når behovet opstår. Guiden kan bruges i professionel sammenhæng, hvis man mangler et par faktuelle oplysninger om et enkelt byggeri, eller når man har gæster på besøg, der ønsker information om byens lokaliteter. Guiden er lige til at printe ud og tage med sig i lommen.

Planlæg en dag i en af Danmarks storbyer

Danmarks nye ArkitekturWebGuide indeholder tre digitale byvandringer i København og tre i Århus samt information om 250 bygninger og byrum alene i København. Byvandringerne er tilrettelagt udfra temaer og fører blandt andet brugeren rundt mellem havnens huse og byens pladser i København eller gennem 1000 års arkitektur i Århus.

Hver byvandring byder på visuelle nærstudier og beskrivelser at de enkelte bygningsværker. Ønsker man at gå rundt i byen på egen hånd, er den nye arkitekturguide også et besøg værd. Ved hjælp af en digital kortteknologi får brugeren mulighed for at bevæge sig frit rundt og gøre stop ved udvalgte spots på kortet.

En webguide for alle

For DAC har det været vigtigt at tænke bredt og folkeligt. ”Idéen er ikke blot at gøre arkitekturen interessant på Internettet. Webguiden skal også være en kick-starter for alle, der vil ud og opleve deres by”, udtaler DAC’s direktør Kent Martinussen, der samtidig ser webguiden anvendelig i faglige sammenhænge og til brug i undervisning.

Fonden Realdania, der støtter projektet økonomisk, ser guiden som en mulighed for at øge det folkelige kendskab til den arkitektur og den byggeskik, som præger de danske byer. ”Guiden er et tilbud til de mange om at gøre vores byhistorie nærværende og konkret”, siger Fondschef  Hans Peter Svendler fra Realdania.

I løbet af efteråret vil Odense og Ålborg blive repræsenteret på det nye digitale landkort på www.dac.dk. Hen over en årrække vil ArkitekturWebGuiden komme til at indeholde byvandringer og bygnings- og byrumsbeskrivelser af en række af landets største byer.

For yderligere oplysninger 

 Pressekoordinator Sussi Heimburger, DAC, tlf. 32 57 19 30 
Fondschef Hans Peter Svendler, Fonden Realdania, tlf. 70 11 66 66