Efter flere års arbejde for at sikre og bevare provinsens formentlig ældste idrætshus, det røde klubhus i Skive, står ”Foreningen Det røde Klubhus” endelig ved en milepæl. Første led af bevaringsprojektet: flytningen af det godt 100 år gamle klubhus fra den nuværende, noget hengemte placering ved Skive Stadion, bliver nu sat i værk. Det er entreprenørfirmaet Kaj Ove Madsen, Skive, der står for flytningen og etableringen af fundament m.m. på klubhusets nye plads.

Tirsdag den 5. juli kl. om formiddagen hejses klubhuset op på en blokvogn og køres et par hundrede meter ad Engvej til huset nye og mere synlige placering ved hjørnet af Havnevej og Engvej. Her skal huset renoveres og udvendigt tilbageføres til det udseende, det fik efter en udvidelse og forhøjelse af huset med en etage i 1919. Det er ikke muligt at sige helt præcist, hvornår flytningen foregår, men vi forventer, at klubhuset står på blokvognen mellem kl. 11 og 12, hvorefter køreturen kan begynde.

I den sidste måneds tid har frivillige fra Foreningen ”Det røde Klubhus” arbejdet med at banke cementgulvet i klubhuset op, så den jernramme, som skal bære huset under flytningen, kan samles og svejses. Huset kommer til at stå så sikkert på rammen under flytningen, at det ikke engang har været nødvendigt at tage vinduerne ud! Det har været et hårdt og beskidt arbejde at gøre huset klar til flytning, men det har samtidig været en stor glæde at konstatere, at den bærende bjælkekonstruktion trods udsættelse for adskillige oversvømmelser, når den nærliggende Skive Å gik over sine bredder, stadig er i så god stand, at det kun har været nødvendigt at skifte noget af remmen. Det lover godt for den kommende renovering af det røde klubhus!

Efter sommerferien begynder renoveringen af klubhuset. Det sker i et samarbejde mellem praktikelever fra Skive tekniske Skole, frivillige fra ”Foreningen Det røde Klubhus” og professionelle håndværkere. Renoveringen vil lægge vægt på at bevare så mange originale dele af bygningen som muligt, samtidig med at bygningen tilføres til sit oprindelige udseende, bl.a. ved reetablere balkonen på første sal – hvorfra der bliver en fin udsigt over Skive Å og Fjord.

Flytningen og renoveringen af det røde klubhus er muliggjort takket være tilskud fra Realdania, LAG Skive, Skive kommune samt en række lokale sponsorer.

{{ title }}

{{ description }}