Fanø Bevægelseslandskab

Et areal på i alt 19.200 m2, beliggende i en overgangszone mellem Nordby og det omgivende landskab i Nationalpark Vadehavet, er blevet aktiveret med urbane og landskabsmæssige elementer til kultur og idræt.

Et slidt idrætsanlæg i Nordby på Fanø har fået nyt liv som hjemsted for et udendørs bibliotek og en stribe aktiviteter, der gør det nemt og sjovt at røre sig. I det nye bevægelseslandskab vil den besøgende kunne prøve kræfter med klatremøbler, boldspil, cykelbane, beachvolleybane, atletik og meget andet. Foruden nyt og spændende inventar er der som en del af projektet sket en større bearbejdning af landskabet i området. Træer og andre typiske elementer fra den omgivende natur fremhæves, så den besøgende får en anderledes oplevelse, når de bevæger sig rundt i området. 

Den grundlæggende ide har været at skabe et sted, som giver borgerne lyst til at bevæge sig og dermed bidrager til deres sundhed. Samtidig har bevægelseslandskabet bundet Nordby og det omgivende landskab bedre sammen.

Udviklingen af bevægelseslandskabet er sket i et samarbejde mellem en række lokale foreninger og borgere, Fanø Kommune, Realdania samt Lokale og Anlægsfonden. GHB Landskabsarkitekter har tegnet projektet.


Projektfakta

Kontakt

Anne-Mette Gjeraa Projektchef Realdania

  • Projektet "Den røde tråd" er udviklet på baggrund af et forprojekt kaldet "By møder natur", der blev støttet af Realdania. Målet var at undersøge mulighederne for at forvandle det gamle idrætsområde ved Nordby Skole til et nyt attraktivt område for idræt, kultur og foreningsliv på Fanø. En plan for nyindretningen af området har i mere end halvandet år været gennem en grundig proces og høring på Fanø i tæt samarbejde med Fanø Kommunes Folkeoplysningsudvalg. 

    Lokale og Anlægsfonden har efterfølgende medvirket til den videre projektudvikling, kvalificering og finansiering af Fanøs nye bevægelseslandskab. 

  • Nyheder

{{ title }}

{{ description }}