I Odden Havneby vil kommunen omdanne byens gamle fiskeauktionshal til samlingssted for beboere og turister.

På Sjællands Oddes yderste spids ligger Odden Havneby. Havnebyen kan kendes på sin aktive befolkning, der engagerer sig i at skabe liv og aktiviteter, ikke mindst på den velkendte erhvervsfiskerihavn.

De mange gode ideer og forslag ender dog ofte med ikke at kunne rummes i havnebyens fysiske rammer, og manglen på aktiviteter betyder, at de turister, der besøger havnen, ofte forlader den hurtigt igen. Samtidig bliver der færre af den type fiskeriaktiviteter, som i dag trækker de fleste af turisterne til. Skal Havnebyen fortsat være et attraktivt besøgsmålet, er der derfor behov for at redefinere havnens funktion og rolle.

Omdrejningspunkt for denne projektidé er stedets tidligere fiskeriauktionshal, som i dag står tom. Målet er at omdanne hallen til en moderne event- og oplevelseshal, der kan rumme begivenheder af alle typer og størrelser, og som åbner sig op mod havnebyens udendørs rum. Hallen skal være byens nye samlingssted for faste og midlertidige arrangementer, markeder med lokale råvarer og større events som udstillinger og bådtræf.

Havneby med potentiale 

At Havnebyen har et stort potentiale som oplevelses- og mødested for Odsherreds mange sommerhusturister er slået fast i en potentialeplan, som Odsherred Kommune har fået lavet i forbindelse med projektet ”Særlige Feriesteder”. Havnebyen fremhæves her som et selvstændigt indsatsfelt, og samtidig peges på havnehallen som en unik mulighed for at skabe et multifunktionelt mødested for forskellige brugergrupper.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2016
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2016

Kontakt

Stine Lea Jacobi Programchef

  • Kort

Kort

Vestre Havnevej 42, 4583 Sjællands Odde

{{ title }}

{{ description }}