Kul skiftes ud med kultur i et tidligere kulfyringsanlæg i Albertslund. Ambitionen er også at skabe et CO2 neutralt ”miljøinspirationshus".

Tema

En tom bygning af armeret beton får en helt ny funktion som kultur- og idrætshus. Bygningen var før teknisk kulfyringsanlæg. Men nu skiftes kul ud med kultur. Den nye Kulmølle skal danne ramme om både det organiserede og det spontane fritidsliv for unge på Københavns vestegn.

Ambitionen er også at skabe et CO2 neutralt ”miljøinspirationshus". Kulmøllen bygges efter nogle retningslinjer for miljørigtigt byggeri, som en række af landets kommuner er gået sammen om. Det er samtidig del af et EU-projekt om integreret energidesign.

Konkret omdanner man bygningen ved at bevare og genanvende så meget som muligt af det gamle kulfyringsanlæg. Når det gælder nye materialer, skal de leve op til den nyeste viden om bæredygtigt ressourceforbrug, energiteknik, og et sundt indeklima med miljørigtig belysning, opvarmning og ventilation. Når Kulmøllen står færdig, vil den være Danmarks første CO2 neutrale kulturhus.

Det tidligere kulfyringsanlæg bruges som råhus for nye kultur- og idrætsfunktioner i en multihal. Der bliver også etableret et taglandskab, som har plads til både kultur- og idrætsaktiviteter.

Projektfakta

Kontakt

Per Schulze Programchef

{{ title }}

{{ description }}