Kunstbygningen Filosoffen holder rejsegilde

Pressemeddelelse

2. juni 2014

I Odense kan man onsdag 4. juni holde rejsegilde på Kunstbygningen Filosoffen. Bygningen ligger smukt på kanten af ådalen i Odense og er en del af byens varierede ”kant” mod åen. Kunstbygningen og Odense Å-fart gør stedet til noget særligt.

Med Såbyes stryg og hele det attraktive anlæg på den anden side af åen har det været oplagt at bearbejde området mellem Kunstbygningen og åen til et attraktivt område til uformelt ophold, som kan komme besøgende til såvel Å-farten som til cafeen til gode. Alt dette selvfølgelig med accept af cyklisternes tilstedeværelse.

Med udvidelsen af bygningen er der åbnet mulighed for at skabe et helt nyt kulturelt åndehul, som vil styrke bylivet på trods af beliggenheden ved kanten til det grønne Odense.

Projektet er det sidste i den samarbejdsaftale, der blev indgået mellem Odense Kommune og Realdania med udgangspunkt i Kulturstrategien, der startede i 2005. Et projekt der havde fokus på at styrke det kulturelle vækstlag. Både borgere og professionelle kunstnere har med strategien fået bedre mulighed for at medvirke til og opleve kunst.

Rådmand for By – og Kulturforvaltningen Jane Jegind glæder sig over byens nye attraktive kulturtilbud. – ”Det udvidede rum med det store glasparti ud mod alt det grønne, bliver utvivlsomt en magnet for både odenseanerne og byens turister, der her vil finde lidt af en oase på kanten til byen. Jeg glæder mig til at se hvilke nye muligheder samarbejdet mellem Kunstbygningen Filosoffen og Odense Å-fart i fremtiden vil byde på.

"Vi er glade for at Filosoffen, som er det sidste af mange elementer i Kulturstrategien, nu er ved at være færdig, og vi er sikre på, at kulturlivet i Odense med Kulturstrategien har fået et løft, som styrker Odense som by," siger programchef Karen Skou, Realdania.

Kunstbygningen Filosoffen bliver et hus, hvor der er mulighed for at opleve forskellige kulturelle aktiviteter i såvel kunstbygning som i cafe og på udearealer.

Den eksisterende bygning er forandret og moderniseret i arkitekt Hanne Kjærholms ånd. Kunstbygningens funktioner bliver styrket, så dens potentiale som en aktiv del af byens funktion understøttes.

Projektet udvider caféområdet og udformer dette som en forstørret version af det nuværende caféområde bag den buede glasfacade. En større buet glasfacade indeholder to etagers foyer med diverse funktioner. På nedre niveau ligger fortsat café med tilhørende køkken, der er indrettet i grafiksalen samt kiosk og faciliteter for Å-farten. Designsalen i nederste etage ligger uændret.

På øvre niveau suppleres de eksisterende sale med et grafikrum, som ligger som et træmøbel i det nye åbne foyerområde med et storslået kig ud over Munke Mose, samt åbent kig til nedre niveau.

Det nye Filosoffen fremstår som et nyt samlet hele, hvor faciliteterne er forbedret samtidig med, at det oprindelige hus vil opleves som fuldt intakt og med sin velkendte stemning.

{{ title }}

{{ description }}