Matchmakingzone Klitmøller (Cold Hawaii)

Klitmøller har efterhånden etableret sig som valfartssted for surfere, der drager til det nordvestjyske i jagten på den perfekte bølge. Gruppen bag Matchmakingzone Klitmøller ser et stort potentiale i det stærke brand 'Cold Hawaii'. Derfor etablerer vi et netværks- og erhvervsudviklingssted, hvor lokale og tilrejsende iværksættere og projektmagere kan mødes.

Nordeuropas surferkoloni

Under navnet Cold Hawaii er Vestkysten i Thy blevet Nordeuropas svar på et surfer-paradis. Med 31 registrerede surfspots kan stedet tilbyde tæt på optimale forhold til alle former for surfing. Klitmøller regnes for at være 'hovedstaden' i Cold Hawaii.

I begyndelsen blev de tilrejsende surfere betragtet som et problem, men med tiden er surferkulturen blevet accepteret, og passionerede udøvere fra hele verden bosætter sig nu på kanten af Danmark. Andre rejser hertil, så snart vejrforholdende er gunstige.

Mange af de tilrejsende er selvstændige inden for den kreative IT- og kommunikationsbranche med den fleksibilitet, der følger med. Og dét er afgørende, da surfere i bogstavelig forstand er afhængige af vind og vejr.

Danmarks første Matchmakingzone

Netop det vejrbestemte flow af mennesker er projektets potentiale. Matchmakingzonen skal fungere som platform for nye relationer blandt byens erhvervsdrivende og iværksættere. Samtidig skal stedet være hjemsted for en række åbne arrangementer for lokale virksomheder og andre interesserede. Formålet med en 'Matchmakingzone' i Klitmøller er at skabe et fysisk mødested, hvor beboere og midlertidige surferbeboere naturligt kan mødes og udvikle idéer og projekter sammen.

Erhvervslivet rider med på bølgen

Projektet er udvalgt til realisering i kampagnen Stedet Tæller, fordi projektet understøtter en positiv udvikling i et yderområde. Samtidig dækker det et eksisterende behov blandt de kreative erhverv omkring surfmiljøet i Klitmøller for et fælles, fysisk mødested. Stedet Tæller er en kampagne, der især fokuserer på yderområdernes uudnyttede muligheder og potentialer.

Stedet Tæller

Projektfakta

Kontakt

Stine Lea Jacobi Programchef

{{ title }}

{{ description }}