x

Grønnegade i Odense indvies

Pressemeddelelse 4. september 2012

Nu indvies Grønnegade efter en omfattende istandsættelse. Dermed er en vigtig brik i Kulturstrategien i Odense faldet på plads, og byens kulturelle centrum står stærkere end nogensinde.

Fredag den 7. september kl. 11.30 indvier by- og kulturrådmand Steen Møller Grønnegades nye attraktive og moderne byrum i Odense bymidte. Det bliver afslutningen på den forvandling, Grønnegade har gennemgået siden foråret 2011.

- Grønnegade bliver nu et ud de mange små og store opholdssteder, som bymidten byder på. Den nye plads er en vigtig brik i den udvikling af byen, som vi arbejder hen imod. Jeg synes, Grønnegade er et godt eksempel på, at vi ved fælles hjælp kan realisere store projekter i Odense. Det kan vi alle være stolte af, siger by- og kulturrådmand Steen Møller.

Omdannelsen af Grønnegade er finansieret i samarbejde mellem Odense Kommune og Realdania. Projektet er et led i en større partnerskabsaftale mellem de to. En aftale der tager afsæt i Kulturstrategien, der har fokus på at styrke det kulturelle vækstlag og sætte Odense på landkortet som toneangivende kulturby.

- Hele områdets funktion som kulturcentrum for Odense har fået et stort løft med istandsættelsen af Grønnegade. Parkeringen er blandt andet flyttet under jorden, så der bliver mere liv i gadeplanet, siger projektleder Karen Skou, Realdania.

Det er tegnestuen MASU Planning, der står bag omdannelsen af Grønnegade. Pladsen har nu fået den gule Odense-klinke som det bærende element, forskellige opholdssteder rundt omkring på pladsen og et interaktivt lys- og vandspil.

Tid og sted

Indvielsen finder sted fredag den 7. september kl. 11.30 på pladsen mellem Brandts hovedindgang og nedkørslen til parkeringskælderen. By- og kulturrådmand Steen Møller og projektleder Karen Skou fra Realdania indvier pladsen, og efterfølgende byder Odense Kommune på forfriskninger. I anledning af dagen tilbyder Q-park gratis parkering i den nye parkeringskælder Grønnegade.

Udover rådmand Steen Møller og projektleder Karen Skou deltager en række af Odense Kommunes samarbejdspartnere i indvielsen, herunder bestyrelsesformand Peter Bøgholm fra Odense Cityforening, projektleder Sune Oslev fra MASU Planning, projekteringsleder Jakob Sandell fra MASU Planning og Business Develop Manager Johan Juncker fra Q-Park Danmark A/S.

Pressen er velkommen.