Royal Arena

En arena i international topkvalitet slår dørene op i januar 2017 i Ørestad i København. Der bliver plads til op til 16.000 tilskuere, som vil opleve publikumskomfort og smuk arkitektur med udgangspunkt i stærk nordisk designtradition.

Mangfoldighed, byudvikling og vækst for hele Danmark

Den nye arena skal være med til at styrke idrætslivet, kulturlivet, bylivet og den økonomiske udvikling for hele Danmark. Samtidig skal arenaen lokalt styrke byudviklingen i Ørestad Syd.

Forventningen er, at arenaen vil kunne styrke hovedstadens evne til at tiltrække turister, internationale sports- og kulturbegivenheder og nye virksomheder, og dermed være med til at fremme vækst og beskæftigelse
 

Markant nordisk design

Arenaen er tegnet af et team med arkitektfirmaet 3XN i spidsen. Med udgangspunkt i en stærk nordisk designtradition går kvalitet, funktion og design op i en højere enhed.

Bygningen har en åben stueetage og et offentligt tilgængeligt plateau i første salshøjde, som inviterer til et rigt byliv med trapper til ophold og attraktive byrum, der giv plads til ophold i sol og læ.

En fleksibel og skalérbar multiarena

Ved kultur- og musikarrangementer har arenaen plads til op til 16.000 tilskuere. Ved sportsbegivenheder vil kapaciteten være 12.500 tilskuere. 

Arenaen er fleksibel og skalérbar, så det er muligt at afholde arrangementer, hvor kun en mindre del af arenaen og tilskuerkapaciteten udnyttes.
Udover den store publikumssal, omfatter arenaen store foyerareler, caféer, restauranter og barer. Herudover findes der store servicearealer til optrædende kunstnere, sportsudøvere og arenaens servicefunktioner. 

Partnerskab

Der er to parter bag arenaen – Københavns Kommune og Realdania – som begge har part i selskabet Arena CPHX P/S, der har stået for projekteringen og opførelsen. Selskabet ejer arenaen. Med virkning fra 1. januar 2017 tiltræder ny bestyrelse. Bestyrelsesformand bliver Lars Liebst. Bestyrelsen består desuden af Jesper Loiborg, Bente Overgaard og Andreas Christensen.

By & Havn, der er grundejer, indgår som samarbejdspartner i projektet og bidrager ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen.

I december 2016 er driften af bygningen overdraget til Danish Venue Enterprise A/S, der er et datterselskab til Live Nation Inc.

Projektfakta

  • Nyheder

  • Kort

  • Økonomi

  • Video

Kort

Hannemanns Allé 15

2770 Kastrup

Økonomi

Økonomi

Realdania og Københavns Kommune har hver stillet op mod 325 mio. kroner til rådighed for projektet.

Det sker som indskud i arenaselskabet, Arena CPHX, der opfører Royal Arena Det nu nedlagte Elitefacilitetsudvalg under Kulturministeriet har givet betinget tilsagn om op til 15 mio. kr. i etableringstilskud.

Desuden bidrager Danmarks Idrætsforbund (DIF) til driften efter nærmere aftale. Den resterende del af finansieringen optages som lån i selskabet. I sammenligning med andre arenaer i Europa, kommer arenaen i Ørestad til at placere sig midt i feltet i forhold til anlægsprisen.​

{{ title }}

{{ description }}