Royal Arena

En arena i international topkvalitet indvies i 2017, i Ørestaden København. Der bliver plads til 15.000 tilskuere, som vil opleve publikumskomfort, akustik og funktionalitet i verdensklasse.

Multiarena i international topklasse

En multiarena i Ørestad Syd skal styrke kulturlivet, bylivet og den økonomiske udvikling i Danmark. Arenaen skal medvirke til at styrke Københavns internationale profil og bringe København tættere på verden. Den skal samtidig understøtte bylivet og tiltrække endnu flere internationale investeringer til Ørestad.

Forventningen er, at multiarenaen positivt vil kunne styrke hovedstadens evne til at tiltrække turister, internationale sports - og kulturbegivenheder og nye virksomheder, og dermed være med til at fremme vækst og beskæftigelse.

Nordisk identitet

Vinderprojektet fra 3XN, HKS architects, Arup, ME Engineers og Planit er udtryk for en stærk skandinavisk designtradition, hvor kvalitet, funktion og design går op i en højere enhed. Dermed får Royal Arena en markant nordisk identitet.

Samtidig lægger vinderprojektet rammerne for en arenasal, som bliver blandt de bedste i verden, hvad angår publikumskomfort, akustik og funktionalitet for de optrædende kunstnere, for de deltagende sportsudøvere og ikke mindst for gæsterne. Men det er også en arena, der vil fremstå som et markant ikon og som en generator for bylivet i Ørestad.

Royal Arena indvies i slutningen af 2016, og den bliver klar til at slå dørene op for de første arrangementer i begyndelsen af 2017, hvor Danish Venue Enterprise A/S bliver ansvarlig for driften. Arenaen får plads til 15.000 tilskuere.

Følg arenaens fremskridt:

Live webcam feed (byggepladsen)

Projektfakta

 • Realdania og Københavns Kommune har hver stillet op mod 325 mio. kroner til rådighed for projektet.

  Det sker som indskud i arenaselskabet, Arena CPHX, der opfører Royal Arena Det nu nedlagte Elitefacilitetsudvalg under Kulturministeriet har givet betinget tilsagn om op til 15 mio. kr. i etableringstilskud.

  Desuden bidrager Danmarks Idrætsforbund (DIF) til driften efter nærmere aftale. Den resterende del af finansieringen optages som lån i selskabet. I sammenligning med andre arenaer i Europa, kommer arenaen i Ørestad til at placere sig midt i feltet i forhold til anlægsprisen.​

 • Der er to parter bag arenaen – Københavns Kommune og Realdania – som begge har part i selskabet Arena CPHX P/S, der skal stå for projekteringen, opførelsen og ejerskabet af arenaen.

  By & Havn, der er grundejer, indgår som samarbejdspartner i projektet og bidrager ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen.

  Selve driften af arenaen skal varetages af Danish Venue Enterprise A/S, og hvor Live Nation er blevet valgt efter udbud af operatørrollen.

 • Royal Arena opføres af Arena CPHX P/S, der ejes af Københavns Kommune og Realdania med hver 50 procent.

  By & Havn, der er grundejer, indgår som samarbejdspartner i projektet og bidrager ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen.

   

 • Arenaen får en kapacitet, der gør det muligt at have op til 12.500 tilskuere til sportsbegivenheder som f.eks. håndboldkampe. Til musikarrangementer og lignende arrangementer vil arenaen have en kapacitet på op til 15.000 siddende og stående tilskuere. Arenaen bliver fleksibel og skalérbar, så det er muligt at afholde arrangementer, hvor kun en mindre del af arenaen og tilskuerkapaciteten udnyttes.

  Arenaen vil få en størrelse på op til 35.000 etagemeter med store foyerarealer og plads til cafeer, restauranter og barer, som giver god plads til publikum. Hertil kommer store servicearealer til optrædende kunstnere, sportsudøvere og arenaens servicefunktioner.

  Arenaen udformes, så den har hovedparten af publikum på tre sider af scenegulvet/banen – men med mulighed for også at have publikum på den fjerde side ved sportsbegivenheder og særlige kulturbegivenheder. Arenaer, der svarer til denne form, findes eksempelvis i Liverpool og Oslo.

  Om selve byggeriet

  3XN er totalrådgiver og står sammen med HKS architects, Arup, ME Engineers og Planit-IE bag designet af Royal Arena, der er udtryk for en stærk skandinavisk designtradition, hvor kvalitet, funktion og form går op i en højere enhed.

  Bygherrerådgiver er Cowi A/S m.fl. De største entreprenører er C.C. Contractor A/S, URSSA S. COOP, H.S. Hansen A/S, Brøndum A/S og Hoffmann A/S.

  Arenaen får et areal tæt på 38.000 etage-m2.

  Pt. indeholder arenaen 424 rum.

  Byggeriet er opdelt i mere end 30 fagentrepriser.

  Arenaens indhold – sport, musik og kulturevents

  Bygningen bliver fleksibel og skal kunne fungere som et ”plugin” for ethvert internationalt show, koncert eller sportsbegivenhed. Arenaen vil være forberedt til, at store internationale begivenheder placeres i København, kan installere sig hurtigt og komme hurtigt videre.

  Arenaen skal bidrage til at give publikum den bedst mulige oplevelse. Den skal have let adgang, gode faciliteter og ideelle akustiske egenskaber – til glæde for både publikum og de udøvende.

  Arenaen vil supplere eksisterende faciliteter, og muliggøre at København kan tilbyde omverdenen endnu bedre, bredere og større arrangementer.

  Sport 

  I arenaen vil man kunne afvikle arrangementer og mesterskaber inden for en lang række idrætsgrene, f.eks. ishockey, håndbold og bordtennis – og det vil også være muligt at afholde et svømmestævne. Allerede nu kan publikum glæde sig til afholdelse af VM i ishockey i 2018

  Musik og kulturevents 

  Arenaen bliver konstrueret, så man kan holde koncerter inden for alle musikalske genrer. Også mere showprægede kulturelle events som f.eks. Cirque du Soleil, Walking With Dinosaurs og Disney On Ice.

 • Arenaen bliver placeret midt i Ørestad lige syd for motorvejen. Her er der plads til investeringer og byudvikling. Sammen med indkøbscentret Fields og bydelens internationale virksomheder og hoteller vil arenaen medvirke til at drive byudviklingen i området.

  Arenaen bliver centrum i et nyt bykvarter, hvor der udover boliger og virksomheder også kommer en kommunal skøjtehal. Der planlægges herudover en ny folkeskole med gode idrætsfaciliteter.

  Arenaen vil få de mest optimale adgangsforhold i Ørestad Syd. Her er kun få minutter til Danmarks internationale lufthavn, metro, tog og motorvej til både Sverige, Tyskland og det øvrige Europa.

 • Kort

 • Nyheder

 • Video

Kort

Hannemanns Allé 15

2770 Kastrup

{{ title }}

{{ description }}