Rubjerg Knude

Nu kan lokale og turister fra hele landet igen besøge Rubjerg Knude Fyr, og komme op i tårnet og opleve den smukke udsigt fra det gamle fyrtårn. Projektet er ét af 10 projekter, som vi gennemfører sammen med Naturstyrelsen, som skal skabe bedre adgang til særlige steder i det danske landskab.

Populær destination

Hvert år besøger flere end 200.000 mennesker Rubjerg Knude området. Her ligger også Rubjerg Knude Fyr, som i mange år ikke har været i funktion på grund af sandet, som år for år æder sig ind i landskabet og dækker fyret mere og mere. Før i tiden var det ikke muligt at komme op i fyrtårnet, og inden for de næste 15 år vil tårnet med sikkerhed styrte i havet. Dermed går besøgsmuligheden helt tabt.

Vi har derfor, sammen med Naturstyrelsen, udvalgt Rubjerg Knude som ét ud af i alt 10 særlige steder, som nu er udviklet med en række tiltag, der  gør det lettere at besøge stedet og opleve den omkringliggende natur.

Ny trappe og kalejdoskop

Projektet på Rubjerg Knude giver de besøgende mulighed for at besøge tårnet, før det styrter i havet. Renoveringen har givet tårnet  en ny trappe, som er bygget op igennem tårnet til balkonen og et kalejdoskop i menneskestørrelse. Derudover er  parkeringspladserne på stedet forbedret, og der er anlagt en ny sti og pilemærker, der leder de besøgende på vej fra parkerings-pladsen og hen til fyrtårnet.

Powerhouse Company og JAJA Architects har udviklet projektet sammen med Realdania og Naturstyrelsen.

Projektfakta

Kontakt

Christian Andersen Programchef

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Fyrvejen 30, 9480 Løkken

Relaterede projekter Se alle projekter

Lodbjerg Fyr

Havnehallen

Landsbyen de 7 sogne

Råbjerg Mose

{{ title }}

{{ description }}