Steensgaard

Steensgaard vil transformere den tidligere herskabsstald til formidlingscenter for viden om økologisk fødevareproduktion til skoleklasser og voksne med interesse for mad og økologi. Idéen er en naturlig forlængelse af herregårdens igangværende aktiviteter med undervisning, forarbejdning og salg af fødevarer.

Tema

Den fynske herregård Steensgaard har altid været åben og tilgængelig for omverdenen. Det nuværende ejerpar overtog Steensgaard i 2011 og har siden etableret kødproduktion, slagtehus, Gårdbutik og Spiseri med udgangspunkt i værdier som kvalitet, bæredygtighed og dyrevelfærd. 

Nu er visionen at skabe et nyt formidlingscenter, der bygger bro mellem herregårdens viden, drift og produkter og besøgende skoleklasser. Målet er at genskabe Steensgaard som det kraftcenter, herregården tidligere har været. Her skal eleverne lære om– og blive konfronteret med – fødevareproduktion, dyrevelfærd og økologi i praksis.

Med afsæt i egne råvarer

Formidlingscenteret indrettes i den fredede herregårdsstald fra slutningen af 1700-tallet, der i mange år har stået uden funktion. Projektet omfatter også renovering og indretning af bygningen med blandt andet stort køkken til undervisningsbrug, spise faciliteter, opholdsrum, toilet, bad og tekøkken.

Projektfakta

  • Støttebeløb
  • 175 mio kr. (for hele kampagnen)
  • Websites
  • steensgaard.dk

Kontakt

Christian Andersen Programchef

  • Kort

Kort

Steensgaard 7, 5642 Millinge

{{ title }}

{{ description }}