Stolpedalsskolen

Der skal drøn på skovbrynet på Stolpedalsskolen. Stier, skrænter og højdeforskelle i skovbrynet giver nye muligheder for aktivitet for skolens drenge og piger og lokalområdets beboere og foreninger.​

​På toppen af byens vestlige bakkedrag, lige i kanten af skoven, ligger Stolpedalsskolen. Med sin unikke naturskønne placering og  700 elever har skolen et godt udgangspunkt for et aktivt udendørsliv. Men ligesom mange andre skoler har skolen en udfordring med at aktivere eleverne i skolen.

Projektets vision er derfor at trække skolen ind i skoven og skoven ind i skolen ved at placere en serie aktivitetselementer i overgangen mellem en skov og sportsplads. Samtidig vil projektet skabe øget integration mellem piger og drenge ved fysisk at placere tilbuddene til de to grupper op ad hinanden.

​Digital og fysisk bearbejdning af Skovbrynet 

Projektet foretager fysiske og digitale interventioner i mellemrummet mellem skolen og skoven. Det gennemgående element er et bakket bevægelseslandskab med en rød læringsløjpe, der løber rundt om skolen og rækker ud igennem skoven til det omkringliggende landskab.

Skovbrynet bearbejdes og tætnes med bær- og frugttræer og med digitale læringsstationer koblet op på en app. Den centrale læringsstation er områdets nye vartegn, et stort, digitalt og abstrakt 'klatretræ', der udover at være et fysisk rumligt udfordrende klatreelement også rummer NFC-tags, QR-kode, WIFI og lydstation i tilknytning til et amfiteater og sceneområde.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2012
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2015
  • Støttebeløb
  • ca. 860.000 kr.
  • Kort

Kort

Stolpedalsvej 2, 9000 Aalborg

{{ title }}

{{ description }}