StreetDome Haderslev

Et banebrydende projekt, der skaber en unik ramme om skatermiljøet – ikke bare i Haderslev, men også regionalt. Projektet bygger bro på tværs af sociale grupper og bliver det første i landet af sin art.

Med StreetDome har Haderslev fået både et nyt byrum på havnen og et sted, hvor børn og unge kan mødes og bevæge sig i frie rammer på tværs af alder og sociale vilkår.

StreetDome er en skatepark med et indendørs og et udendørs anlæg. Parken er indrettet med faciliteter ikke bare til skating, men også til klatring, freestyle BMX, rulleskøjter, streetbasket, disc golf, parkour m.m. Derudover danner StreetDome ramme om den selvorganiserede ungdomskultur med koncerter, kunst og forskellige projekter.

Skateparken ligger på havnen i Haderslev og er en vigtig del af de kommende aktiviteter på havnearealerne – aktiviteter som blandt andet tæller et nyt havnebassin og en klatrevæg på en tidligere kornsilo.

Forventningen er, at Streetdome kan tiltrække skatere ikke bare fra Haderslev, men fra et stort opland – helt fra Nordtyskland.

Bag byggeriet af Streetdome Haderslev står Haderslev Kommune i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden og Realdania. Skateparken er tegnet af arkitektfirmaet CEBRA a/s.

Den samlede anlægssum for projektet er omkring 26 mio. kr.

Projektfakta

Kontakt

Per Schulze Programchef

 • StreetDome er organisatorisk forankret i en selvejende institution. Den selvejende institution skal varetage driften af StreetDome og består af en bestyrelse, et brugerrepræsentantskab, advisoryboard og en daglig ledelse.

  StreetDome-anlæggets samlede areal er 4.600 m2. Der er brugt ca. 130 tons armeringsjern og 1600 m3 beton til byggeriet. Selve domen, som har et samlet af areal på 1600 m2, er 42 meter i diameter og 10 meter fra gulv til loft.

  Skateparken er designet af CEBRA Arkitekter i samarbejde med Ebbe Lykke og Rune Glifberg. Betonparken er udført af Grindline skateparks, der er kendt som nogle af verdens bedste skatepark shapers. Arkitekturen i StreetDome blev oprindeligt skabt i samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden og CEBRA som et led i udviklingen af de første lethaller til idræt. Siden blev projektet udviklet i endnu højere grad og lokalt tilpasset en unik placering på havnen i Haderslev. Opførelsen af det store streetsportanlæg er sket i et gensidigt konstruktivt samarbejde med entreprenørfirmaet Hoffmann A/S.

  SteetDomes samlede anlægsomkostninger udgør 34 mio. kr.

  Haderslev Kommune har bidraget med ca. 13 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 5,5 mio. kr., A.P. Møller Fonden med 6,5 mio. kr., Realdania med 6,7 mio. kr., Nordeafonden med ca. 1,5 mio. kr. og SkateCitys egenfinansiering svarende til 500.000 kr.

 • Åbningstider mv.

  Udendørs: Åbent døgnet rundt. Oplyst alle dage indtil kl.22.
  Indendørs: Hverdage kl.15-22, Weekend kl.12-20
  Åbningstider er vejledende og afhænger af aktiviteter, events og årstid.

  Det er gratis at benytte StreetDome.

  Der vil blive mulighed for at købe medlemskab, adgang til undervisningstilbud, eventbilletter, merchandise og cafévarer.

  Al aktivitet foregår på eget ansvar, og StreetDomes ordensreglement skal overholdes.

  Hjemmeside

  www.streetdome.dk

  Streetdome på de sociale medier

  FacebookInstagram

 • Kort

 • Nyheder

Kort

Godskajen 11, Haderslev

{{ title }}

{{ description }}