StreetMekka

Gadeidrætten blomstrer i Danmark, men udøverne mangler ofte et sted at gå hen, når vejret er dårligt. GAME Streetmekka Esbjerg tilbyder rammerne, der gør gadeidrætten og streetkulturen tilgængelig for alle – på alle tider af året.

Tema

GAME Streetmekka Esbjerg er et asfalteret gadeidræts- og kulturhus på Nørrebrogade i Esbjerg, hvor Esbjergs børn, unge og voksne kan mødes og dyrke forskellige street-aktiviteter. Ambitionen er at gøre gadeidrætten og streetkulturen tilgængelig for alle og dermed skabe rum for det aktive og sunde liv – også når vejret ikke tillader det. Målet er samtidig at styrke de sociale bånd og relationer mellem børn og unge.

Huset tilbyder bl.a. street basket, gadefodbold, floor hockey, parkour, hip hop, break, skate, street art og meget andet.

GAME Streetmekka Esbjerg blev på under et halvt år, efter indvielsen, til byens største forening, og medlemmernes gennemsnitsalder er 16 år. Byens børn, unge og øvrige borgere har taget GAME Streetmekka til sig, og GAME er i fuld gang med at udvikle en positiv kultur for stedet i samarbejde med unge, forældre, frivillige, kommune og samarbejdspartnere. Skoler og institutioner er begyndt at booke faciliteterne i formiddagstimerne, og gadeidrætshuset er en del af kommunens strategi for den åbne skole.

GAME har indgået en aftale med Esbjerg Kommune om opstart af gadeidrætsaktiviteter i forbindelse med de udsatte boligområde ved Stengårdsvej, hvilket vil styrke brobygningen mellem gadeplan og gadeidrætshus. 

I februar 2016 blev huset nomineret en WAN Award af World Architecture News i kategorien ‘Future Project Civic Buildings’.

Projektet er et samarbejde mellem Realdania, Esbjerg Kommune, GAME, Nordea-fonden og Trygfonden og er inspireret af et tidligere pilotprojekt i København. GAME er en non-profit organisation, der arbejder for at udbrede gadeidræt blandt unge mellem 12-18 år. De unge kommer især fra udsatte boligområder. 

 

                                  

 

Projektfakta

Kontakt

Per Schulze Programchef

 • StreetMekka er som pilotprojekt – og med succes – etableret i en gammel industriejendom på Vesterbro i København. Dette projekt blev i 2009 igangsat af Lokale og Anlægsfonden i samarbejde med Københavns Kommune og GAM3.

  Ideen i projektet er nu blevet skaleret så succesen fra København kommer bredere ud i Danmark. Forløbet har bl.a. haft fokus på at inddrage lokale gadeidrætsudøvere og foreninger. Lokal forankring og medejerskab blandt brugerne er en væsentlig forudsætning for konceptets succes.

 • Realiseringen af de tre nye StreetMekkaer er gennemført i et partnerskab med Gadeidrætsorganisationen GAM3, der arrangerer gadeidræt i 32 boligområder rundt i Danmark og står bag idé og drift af det første StreetMekka i København. 

  GAM3 bidrager med sparring og kvalificering til processen. Game står efterfølgende for driften af de nye StreetMekkaer på baggrund af driftsaftaler med de udvalgte kommuner. Aktiviteterne vil blive arrangeret i samarbejde med lokale gadeidrætsorganisationer.

 • Realdania og TrygFonden har givet henholdsvis 35 og 10 millioner til at få udvalgt, udviklet og realiseret faciliteter til gadeidræt i de tre byer. 

  Nordea-fonden indgik i marts 2014 i samarbejdet og bevilger 9 mio. kr. til etablering af tre skater-anlæg.

 • Kort

 • Nyheder

 • Relaterede projekter

Kort

Remisevej 5, 6700 Esbjerg

Relaterede projekter Se alle projekter

StreetMekka Aalborg

{{ title }}

{{ description }}