Vand på Sidelinjen, Gladsaxe

Gladsaxe Kommune og Nordvand viser, hvordan man gennem klimatilpasning kan gentænke det klassiske idrætslandskab og skabe nye, uformelle aktiviteter for især piger og de ældre.

Visionen med klimatilpasningsprojektet er at bruge regnvandet til at aktivere banernes sidelinjer og åbne det traditionelle idrætsområde op for nye, uformelle aktiviteter, som kan gøre den traditionelle idræt mere synlig og skabe steder for spontane aktiviteter.

Udgangspunktet for projektet er Gladsaxe Sportscenter, som udgør et 20 hektar stort idrætsareal med traditionelle boldbaner og sportshaller, der i dag primært er tiltænkt foreningslivet og med hensyn til udendørsaktiviteter rummer fodbold, softball og beachvolley. Med projektet er det særligt pigerne og de ældre i de nærliggende boligområder som er i fokus.

Regnvandsteknisk giver det god mening at afkoble Gladsaxe Sportscenter, idet de 20 hektar. ligger på toppen i et stort regionalt vandsystem. Tilbageholder man vandet i sportscenteret, aflaster man derfor hele det øvrige vandsystem. Lokalt består projektet i at aflede og opsamle regnvand via en række damme og kanalsystemer mellem idrætshallerne og langs fodboldbanernes sidelinjer. Derved får idrætsanlægget en række helt nye rum til leg, ophold og bevægelse. De nye aktiviteter udvikler Gladsaxe Sportscenter til et multifunktionelt idrætscenter med en bred brugerappel, der samtidig integreres bedre med den omgivne forstad.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2013
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2015
  • Støttebeløb
  • 8.2 mio. kr. (hele VANDPLUS)
  • Partnere
  • Gladsaxe Kommune

Kontakt

Per Feldthaus CEO og partner

{{ title }}

{{ description }}