x

Møllegården – fra trug til tallerken

Spise med grise

Møllegården på den lille ø Alrø i Horsens Fjord er blevet et yndet udflugtsmål. I den gamle svinestald er indrettet restaurant, og kunderne strømmer til – blandt andet fordi dele af svinestalden står fuldstændig, som da der gik grise i den.

Gården er et godt eksempel på, at man kan skabe en sund forretning uden at ændre særligt meget ved bygningerne. Der er ikke mange besøgende på Alrø om vinteren, så Møllegårdens restaurant drives som en sommerforretning. Det løser også noget af problemet med dyr opvarmning af stalden.

Restaurant gæsterne sidder bogstaveligt talt i båsene, som har fodergange, trug, træværk og rørføring bevaret. Stalden er måske Danmarks eneste grisestald med trådløst internet, men netop oplevelsen af at være i en rigtig stald, som ikke er bygget særlig meget om, er en vigtig del af succesen, mener ejeren.

Møllegården tilbyder et lille, men eksklusivt spisekort for at holde udgifterne og bemandingen nede. Derudover kan man holde selskaber på stedet, og derfor er der i den ene ende af stalden støbt et plant gulv, så der kan dækkes op ved større sammenhængende borde.