x

Stemmer fra ghettoen

Folkemødet 2016

Dato
18. juni 2016

Tidspunkt
kl 18.00 — kl 18.30

Adresse
C14 BL's Dome - Cirkuspladsen

Adgang for alle

Se alle arrangementer

Mange skønlitterære udgivelser, der tematiserer livet i udsatte boligområder, lander nu på boghandlernes hylder. Er det en art moderne hjemstavnslitteratur, eller ligger der en større samfundsmæssig kritik i fortællingerne fra livet i de såkaldte ghettoer? Døm selv, når forfatterne læser op.

De seneste år er mange skønlitterære og faglitterære udgivelser, der tematiserer livet i udsatte boligområder, landet på boghandlernes hylder. Hvorfor ser vi dette netop nu? Og kan man sige noget samlende om forfattere som Morten Pape, Aydin Soeii, Yahya Hassan, Ahmad Mamoud, Hanne Højgaard Viemose og Hassan Preisler? Er der tale om en slags moderne hjemstavnslitteratur, eller ligger der en større samfundskritik i fortællingerne? Det er nogle af de spørgsmål, som to anderledes folkemødearrangementer vil stille. Der er ikke tale om debatter, men om at gøre plads til forfatterne og deres subjektive oplevelser. Det handler ikke om ghettoudspil eller kontanthjælpslofter, men om litterære vidnesbyrd fra boligområderne, der måske gør os klogere på livet i disse områder.

Arrangementerne foregår kl. 16.00-16.30 hhv. den 17. og den 18. juni. Begge arrangementer rammesættes af Elisabeth Skou Pedersen, der forsker i litteraturens steder, og som her vil belyse ”ghettoen” som litterært begreb og sted.

Deltagere:

  • Morten Pape
  • Hanne Højgaard Viemose
  • Elisabeth Skou Pedersen, Aarhus Universitet.

Læs mere om Realdanias initiativ Udsatte boligområder i forstaderne

SoMe: #fmdk #Realdania #AlmeneBoliger #ghetto #byudvikling #boligpol #dksocial #udsatteboligområder @realdaniadk @AstridBruus