x

Digital Debat: Bæredygtige boliger - sådan kommer vi fra holdning til handling

Arrangementet er afholdt

Dato 27. april 2021

Tidspunkt
kl 10.30 — kl 11.30

Adresse
Online live stream

For medlemmer af Realdania

Tilmeld Se alle arrangementer

Mange danskere prioriterer kampen mod klimaforandringer højt. Det viser en undersøgelse fra Realdanias datterselskab, Videncentret Bolius. Men 7 af 10 energimærkede enfamiliehuse får karakteren D eller lavere. Hvorfor har så få boligejere omsat klimainteressen til bæredygtige renoveringer? Og hvordan kan holdning forvandles til handling? Bliv klogere den 27. april i Realdania Debats digitale debatrum, hvor ekspertpanelet udforsker barrierer og løsninger. Arrangementet er forbeholdt medlemmer af Realdania.

Digital Debat: Bæredygtige boliger - sådan kommer vi fra holdning til handling

Mindst 40 procent af Danmarks over 1 million enfamiliehuse kan renoveres til en højere bæredygtig standard. Potentialet for en mærkbar energibesparelse og CO2-effekt er iøjefaldende. 

Men potentialet er uforløst. Mange boligejere tøver ved store boligforbedringsprojekter som f.eks. isolering og udskiftning af energiforsyning. Hvorfor? Kan det betale sig for alle boligejere? Mangler der ”bare” viden - eller er der noget helt andet på spil?

Vær med til Realdania Digital Debat tirsdag den 27. april 2021, hvor vi samles til debat om de økonomiske og psykologiske barrierer og virkemidler, der kan påvirke boligejernes vilje til at renovere. 

Vi har inviteret et erfarent panel af eksperter, der vil give os deres bud på de største udfordringer og de vigtigste indsatser for at flytte danskerne fra bæredygtig holdning til bæredygtig handling:

  • Simon Elsborg Nygaard -  konsulent og ph.d. i bæredygtighedspsykologi, Aarhus Universitet
  • Henrik Mahncke – analysechef i Realdania og leder af undersøgelsen ”Danskerne i det byggede miljø”, 
  • Anne Skare Nielsen - fremtidsforsker, Universal Futurist 
  • Curt Liliegreen - projektdirektør i Boligøkonomisk Videncenter

Vi glæder os til at møde dig i chatten og debatten!

Dagens program 

10.30   Velkommen 
Realdanias adm. direktør Jesper Nygård byder velkommen. 

Paneldebat: Hvordan kommer vi fra holdning til handling?
Mange danskere er motiverede til at løbe et DHL, renovere deres køkken eller til at løse andre store opgaver, der kræver en koncentreret indsats. Så på visse måder er det paradoksalt, at de alvorlige klimaudfordringer ikke resulterer i samme fokuserede indsats i forhold til at renovere deres bolig.

Dagens ekspertpanel giver hvert deres bud på, hvordan vi kommer fra bæredygtig holdning til bæredygtig handling.

11.30   Tak for i dag