x

TEST: Hvordan skal du bo i den tredje alder?

Tag testen og få inspiration til, hvordan du skal bo i fremtiden. Prøv den også gerne sammen din partner eller ægtefælle, og se om I drømmer om det samme.

Baggrund: Mere plads til fællesskaber i den tredje alder 

Undersøgelser viser, at over 100.000 ældre danskere føler sig ensomme. Ensomheden rammer særligt hårdt blandt ældre med dårlig økonomi, hvoraf hele 40 procent erkender, at de føler sig ensomme. Samtidig bliver vi flere og flere ældre, og i 2040 vil hver fjerde dansker være over 65 år, hvilket sætter de offentlige udgifter under pres og udfordrer boligmarkedet.

Vi arbejder for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. Blandt andet mener vi, at bygninger og byer skal rumme forskellige menneskers behov og give plads til fællesskaber. Som led i vores initiativ Rum og fællesskaber for ældre er vi i gang med at udvikle og udbrede boformer som fremmer sociale fællesskaber, og som kan øge livskvaliteten i alderdommen.

Bolius Boligejernes Videncenter er et helejet Realdania-selskab, som arbejder for at øge livskvaliteten for boligejerne gennem vejledning, tips og råd. Det er Bolius, der har udarbejdet en test, som kan give dig en fornemmelse af hvilken boligtype netop du kunne få glæde af i den tredje alder.