x

Konkurrence: Vis os din hule eller dit legehus

Har dit barn et dejligt gemmested, en hule eller legehus i stuen, på værelset, i skoven eller haven, som hun eller han gerne vil vise os? Send os et foto eller en tegning af deres gemmested, så vi har det senest mandag den 4. maj 2020. Vi trækker lod om 10 eksemplarer af børnebogen ”Hulebyggerne” og 100 eksemplarer af guidebogen ”Turen går til Realdania”.

Om Underværker og Hulebyggerlaboratoriet

Dansk Hulebyg og Foreningen Hulebygger-laboratoriets venner har med støtte fra Realdanias ildsjælekampagne Underværker skabt et hulebygger-laboratorium for børn i en tidligere lejrskole uden for Sorø. Målet med projektet er at eksperimentere med byggematerialer, design, arkitektur, teknik, værktøj, bæredygtighed, matematik, læring og leg for at inspirere skoler, børnefamilier, bedsteforældre, lærere, håndværkere og børn til at bygge sammen i naturen.

Læs mere om Underværker

Sådan deltager du i konkurrencen
Send os dit foto eller din tegning af gemmestedet, så det er hos os senest mandag den 4. maj 2020 kl. 12. Vi trækker lod samme dag blandt alle tegninger og fotos om 10 eksemplarer af bogen ”Hulebyggerne” og 100 eksemplarer af guidebogen ”Turen går til Realdania”.

Fantasien skal have plads
Dit foto behøver ikke være taget med et professionelt kamera og tegningen behøver ikke at være fuld af detaljer og farver. Der skal heller ikke nødvendigvis være folk i billedet. Det vigtigste er, at du eller dit barn selv har fotograferet eller tegnet – og at vi kan se "byggeglæden" :)

Sådan sender du os dit billede
Send os dit foto eller din tegning på en af disse måder. Husk at give os navn, mailadresse og evt. telefonnummer, så vi kan kontakte dig, hvis du vinder:

 • Vedhæft foto eller tegning i en mail til medlemsnyt@realdania.dk
 • Send foto eller tegning med almindelig post til Realdania, att. Medlemsteam, Jarmers Plads 2, 1551 København V 


Præmier 

 • Hovedpræmie: 10 eksemplarer af bogen ”Hulebyggerne”, værdi 249 kr. Læs mere om bogen
 • Øvrige præmier: 100 eksemplarer af bogen ”Turen går til Realdania” samt et sæt farveblyanter og Realdanias malebog. Præmien her angivet uden værdi, da den ikke kan købes i løssalg. Læs mere om bogen

Vi udtrækker i alt 110 vindere. De 10 hovedpræmier udtrækkes først blandt alle deltagere og derefter udtrækkes de øvrige 100 præmier. Læs mere om præmierne og øvrige konkurrencebetingelser herunder.


Konkurrencebetingelser

 • Konkurrencen er for medlemmer af Realdania.
 • Ansatte i Realdania, Bolius og Realdania By & Byg samt medlemmer af deres husstande kan ikke deltage i konkurrencen. 
 • Det er en betingelse, at du selv har taget billederne. Du har selv copyright på de billeder du indsender. Vi krediterer dig selvfølgelig for billedet, hvis vi bruger det. 
 • Når du deltager i konkurrencen, giver du samtykke til, at Realdania må bruge dine billeder vederlagsfrit i Realdanias elektroniske og trykte medier samt at Realdania må dele dine billeder på vores egne kanaler Facebook, Twitter, Instagram og andre sociale medier, eventsider og lignende. 
 • Alle vindere kontaktes direkte via e-mail, hvis den korrekte e-mail er opgivet ved deltagelse. Vær derfor opmærksom på, om du får besked i din indbakke.
 • Sidste frist for at deltage i konkurrencen er mandag den 4. maj 2020 kl. 12. Udtrækningen af vindere finder sted samme dag, og vinderne får direkte besked via mail senest 5. maj 2020.
 • Præmierne kan ikke ombyttes til andre varer eller til kontanter. Alle skatter og afgifter til staten er betalt.
 • Som deltager i konkurrencen accepterer du ovennævnte konkurrenceregler. 

Lovgivning vedrørende fotografering
Du skal naturligvis følge lovgivningen vedrørende fotografering, præcis som du altid har skullet. Du skal være opmærksom på, hvor du må fotografere og hvem du må fotografere. Ved offentliggørelse af billeder på internettet skelnes der overordnet set mellem situationsbilleder og portrætbilleder. Situationsbilleder defineres i denne sammenhæng som billeder, hvor en aktivitet eller en situation er det egentlige formål med billedet. Det kunne f.eks. være gæster til en rockkoncert, legende børn i en skolegård eller besøgende i en zoologisk have. Modsætningen hertil er portrætbilleder, hvor formålet er at afbilde en eller flere bestemte personer.

Udgangspunktet er, at situationsbilleder kan offentliggøres uden samtykke med hjemmel i interesseafvejningsreglen i persondataloven. Som altovervejende udgangspunkt kræver det personens samtykke at offentliggøre et portrætbillede af vedkommende på internettet. Vær også særlig opmærksom på at børn og unge skal gives en særlig beskyttelse. Et situationsbillede kan som udgangspunkt offentliggøres uden samtykke, hvis det er harmløst. Det vil altid være en fordel at få dine modellers skriftlige samtykke til fotografering og offentliggørelse. 

Datatilsynet har udarbejdet vejledninger om offentliggørelse af billeder på internettet og sociale netværk. Nogle billeder kan sagtens offentliggøres, andre kan ikke.

Læs Datatilsynets vejledninger