x

Nu åbner Arne Haugen Sørensen museet i Videbæk

Pressemeddelelse 30. august 2017

Den 9. september afholdes den officielle åbning af Arne Haugen Sørensen Museum, Henning Larsens Vej 3 i Videbæk for indbudte gæster, og den 10. september kl. 14.00 er der fernisering for offentligheden.

Fonden for Vestjyllands Kunstpavillon har med donationer fra Realdania, Ringkøbing-Skjern Kommune, Skak Fonden og Færchfonden haft mulighed for en udvidelse af museet i Videbæk, så det kan rumme en stor donation af Arne Haugen Sørensens kunstværker. Og det er denne nye afdeling, der nu skal indvies.

Samlingen rummer 74 store kunstværker fra kunstnerens lange virke med abstrakt kunst, værker omkring den græske mytologi, den kristne periode og kirkekunst.

”Fonden for Vestjyllands Kunstpavillon er stolte over den opbakning og mulighed Ringkøbing-Skjern Kommune, Realdania, Skak Fonden og Færchfonden har givet os ved at støtte byggeriet af Arne Haugen Sørensen Museum. Med den økonomiske støtte er det lykkedes at skabe et nationalt såvel som internationalt kunstmuseum for nutiden og i særdeleshed for fremtiden,” siger Jan Holm Rasmussen, bestyrelsesformand i Fonden for Vestjyllands Kunstpavillon.

Den nye bygning er en tro kopi af den tidligere udstillingspavillon, tegnet af den verdenskendte, nu afdøde arkitekt Henning Larsen. Det er også Henning Larsens tegnestue, der har tegnet den nye bygning.

Grundstammen i det nye museum bliver Arne Haugen Sørensens værker, men det nye byggeri kommer også til at rumme andre aktivitetstilbud inden for kunst og kultur med udstillinger, koncerter og foredrag. Byggeriet indeholder derfor et stort udstillingslokale til malerier og skulpturer, men også et læse- og filmrum, salgsrum, lokale til akvareller og grafik samt et stort depotrum.