x

Byudviklingsprojekt i Fredericia skifter navn

Pressemeddelelse 15. december 2017

Byudviklingsprojektet tidligere kendt som FredericiaC skifter nu officielt navn til Kanalbyen i Fredericia.

I 2008 blev selskabet FredericiaC stiftet i partnerskab mellem Fredericia Kommune og Realdania By & Byg. Udgangspunktet var en fælles vision om at skabe en attraktiv by, der skulle give adgang til vandet.
 
Siden da er der blevet defineret en klar retning for byudviklingen, og den nye bydel har taget form - som en moderne kanalby, der er tæt koblet til Fredericias historiske renæssancecentrum. Og det har ført til beslutningen om et officielt navneskifte til Kanal-byen i Fredericia.
 
”Vi har valgt navnet ’Kanalbyen i Fredericia’ fordi det er et navn, der siger noget ret præcist om den nye bydels identitet som kanalby. Ved at bibeholde navnet Fredericia i navnetrækket understreger vi samtidig tilhørsforholdet til Fredericia og den positive udvikling, der sker i byen i disse år. Sidst, men ikke mindst, synes vi, det er et navn, der klinger rigtig godt”, Siger Tim E. Andersen, der er projektdirektør for udviklingen af den nye bydel.

Det nye navn skal både gælde for selve bydelen og for selskabet bag.

 

Logo med inspiration fra kanaler og fæstningsvolde

 I forbindelse med navneskiftet har Kanalbyen i Fredericia også fået udarbejdet et nyt logo og en ny visuel identitet. Logoets K med de åbne ender er en henvisning til kanalerne, mens selve logoets kontur er inspireret af Fredericias historiske fæstningsvolde.

 

Kontaktinformationer og hjemmeside

E-mailadresser til Kanalbyens sekretariat bliver inden længe ændret, så de ender med ’kanalbyen.dk’. De ’gamle’ adresser vil dog fortsat også virke, så ingen kommer til at henvende sig forgæves.

Projektets hjemmeside findes nu på www.kanalbyen.dk.