x

Find oplevelser i historiske huse

Nyhed 7. juni 2018

Nu samles de historiske huse i Danmark på én fælles digital platform. Det skal give flere besøgende og skabe lettere adgang for alle til en lang række unikke steder rundt om i landet.

Med etableringen af The Danish Club vil foreningen Historiske Huse gøre det let for alle at finde unikke oplevelser i bevaringsværdige bygninger overalt i Danmark. Det Realdaniastøttede projekt er bygget op om websitet www.thedanishclub.dk, der skal fungere som ”hub” for de historiske huse og for alle, som leder efter særlige, inspirerende steder at besøge, feste eller arbejde.

”Steder med en særlig historie i form af unikke bygninger og kulturmiljøer har en betydning for både identitet, stolthed og udvikling i et område. I Realdania har vi gennem en årrække arbejdet med at sætte fokus på og understøtte lokale potentialer, f.eks. historisk og kulturelt vigtige bygninger. Med websitet bliver det nu meget lettere for os alle sammen at finde de mange perler rundt omkring i landet, som kan give os oplevelser i helt særlige rammer,” siger projektleder Eske Møller, Realdania. 

Udover at få en enestående oplevelse er de besøgende også med til at værne om den danske kulturarv. Birthe Iuel, Præsident i Historiske Huse, venter sig derfor meget af foreningens nye initiativ:

”Det er dyrt at eje et historisk hus. The Danish Club bliver både en indgang til et unikt oplevelsesunivers for besøgende og en ny indtægtskanal for ejerne. Når de historiske huse får flere besøgende, får ejerne også flere indtægter til at vedligeholde bygningerne og videreudvikle deres tilbud. Med The Danish Club vinder derfor både ejerne af de historiske huse og den brede befolkning.” 

Fra starten har ejerne af 200 historiske huse tilmeldt sig sitet. Besøgende kan søge indenfor forskellige kategorier og læse beskrivelser af husenes mange spændende aktiviteter og oplevelser.
 
Læs mere på hjemmesiden for The Danish Club