x

Nina Kovsted Helk bliver filantropidirektør i Realdania

Pressemeddelelse 27. september 2018

Den 43-årige arkitekt Nina Kovsted Helk bliver ny filantropidirektør i Realdania. Hun kommer fra et job som adm. direktør i JJW Arkitekter A/S.

Den nye filantropidirektør skal sammen med den øvrige direktion – investeringsdirektør Peter Johansen og adm. direktør Jesper Nygård – stå for videreudviklingen af Realdania som filantropisk forening og arbejdet for foreningens overordnede mål, nemlig at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. Og så skal Nina Kovsted Helk stå i spidsen for det filantropiske arbejde og implementeringen og eksekveringen af Realdanias filantropistrategi.

Bestyrelsesformand i Realdania Michael Brockenhuus-Schack siger om ansættelsen:
 
”Vi har haft en særdeles grundig proces med at finde en ny filantropidirektør, og vi er meget glade for valget af Nina Kovsted Helk. Hun har et bredt udsyn, en stærk faglighed og er fyldt med energi. Og vi tror, hun er den helt rigtige til, sammen med den øvrige direktion, at løse de opgaver, der ligger foran os i de kommende år – for hendes vedkommende selvfølgelig med særligt fokus på vores nye filantropiske strategi.”

Nina Kovsted Helk kommer fra en stilling som adm. direktør i JJW Arkitekter A/S og har en meget alsidig baggrund. I arkitektbranchen har hun bl.a. arbejdet som sagsarkitekt, tegnestuechef og som adm. direktør. Hun har derudover bl.a. stået i spidsen for godt 200 medarbejdere som ejendomschef i Hvidovre Kommune fra 2013-2016, og hun har været arkitekt og ejendomsudvikler hos Freja Ejendomme A/S i årene 2009-2013. 

Tiltrædelsesdatoen er endnu ikke lagt endelig fast, men hun tiltræder i løbet af årets sidste to måneder og senest den 1. januar 2019.

Adm. direktør i Realdania Jesper Nygård glæder sig til at byde Nina Kovsted Helk velkommen i Realdanias direktion og til det daglige samarbejde.

”Med Nina Kovsted Helk får Realdania både en visionær fagperson inden for arkitekturen, en dygtig og rutineret leder og et engageret menneske, der ser samarbejde som et vigtigt element i at skabe de gode løsninger. Hun har solid erfaring fra både privat og offentlig sektor – noget som er væsentligt i Realdania, hvor samarbejder på tværs i samfundet mellem forskellige sektorer er en krumtap i vores måde at arbejde filantropisk på. Samtidig er hun en både ambitiøs og vellidt leder, som jeg glæder mig over nu skal stå i spidsen for vores filantropiske team og bidrage til den samlede udvikling af foreningen.” 

Nina Kovsted Helk siger selv om sit nye job:

“Jeg tror på, at vi gennem det byggede miljø kan skabe et bedre Danmark, og at de bedste løsninger skabes i brede og tværfaglige samarbejder. At få muligheden for at stå i spidsen for Realdanias filantropiske arbejde er derfor en helt unik mulighed, som jeg er fantastisk glad for at få. Jeg glæder mig til – og vil gøre mit allerbedste for – at skabe gode projekter og løsninger i samarbejde med mange forskellige parter, lige fra stat, kommuner, private virksomheder, forskere til lokale ildsjæle”.

Nina Kovsted Helk afløser som filantropidirektør Anne Skovbro, der i august tiltrådte jobbet som adm. direktør i By & Havn.

Både adm. direktør i Realdania Jesper Nygård og kommende filantropidirektør Nina Kovsted Helk kan træffes via pressechef Pia Møller Munksgaard: 29 69 52 49.