x

Halve huse og demokratisk arkitektur

Nyhed 10. oktober 2018

Den 11. oktober slår Louisiana dørene op for den anden udstilling i serien Arkitekturens Værksteder. En serie med fokus på lokale som globale udfordringer. Den aktuelle udstilling sætter fokus på tegnestuen Elemental og den prisbelønnede arkitekt Alejandro Aravena.

Det er ikke svaret det handler om, men spørgsmålet. Sådan beskriver den chilenske tegnestue Elemental med den Pritzker Pris-vindende grundlægger Alejandro Aravena kernen i deres praksis.

Udstillingen So Far … ELEMENTAL | Alejandro Aravena, der vises på Louisiana fra 11. oktober 2018 til 28. februar 2019 fokuserer blandt andet på de halve huse, Elemental og Alejandro Aravena i første omgang blev kendt for. Da der skulle bygges socialt boligbyggeri i Chiles slumkvarter, rakte økonomien ikke til den ønskede kvalitet, men i stedet for at gå på kompromis med kvaliteten blev løsningen at bygge et halvt hus, hvor den strukturelle del inklusive vand, kloakering, strøm, køkken og bad blev opført sammen med en tom halvdel, som beboerne selv kunne tilbygge over tid.

Elemental tegner alt fra offentlige bygninger til private boliger. Kendetegnet ved tegnestuens øvrige arbejde er brugen af sund fornuft og simple former, hvilket også vil kunne opleves på Louisiana.

Udstillingen er en del af serien Arkitekturens Værksteder: en række arkitektudstillinger på Louisiana, der sætter fokus på toneangivende arkitekter rundt om i verden. Fælles for de inviterede arkitekter er, at de forholder sig til bæredygtighed og sociale udfordringer som eksempelvis klimaforandringer, overbefolkning og kulturarv.

I hver udstilling bliver der zoomet ind på den enkelte tegnestues arbejde og på den enkelte arkitekts tanker og ideer – det er altså selve processen, der er i fokus. 

Realdania støtter hele udstillingsserien med 15.000.000 kroner.