x

Arkitektkonkurrence for unge talenter skydes i gang

Nyhed 19. marts 2019

Kunstfestivalen CHART opfordrer nu studerende og nyuddannede arkitekter, designere og kunstnere til at komme med ideer til arkitektoniske eksperimenter under temaet Materialitet. Konkurrencen løber over 72 timer i april, og de fem vinderhold vil vise deres projekter frem i gården på Charlottenborg i slutningen af august.

Torsdag den 11. april udskriver kunstfestivalen CHART for 6. år i træk den åbne talentkonkurrence CHART Architecture, hvor unge arkitekter, designere og kunstnere fra hele Europa kan indsende deres bud på eksperimenterende arkitektur.

Målet med konkurrencen er at vise unge talenters visioner for nye arkitektoniske løsninger, der udfordrer vores forståelse af form og materialer og kommer med bud på løsninger på vej mod en bæredygtig arkitektur. Med årets tema, Materiality, opfordrer CHART unge arkitekter til at udforske arkitektonisk materialitet ved brug af nye teknologiske materialer, up- eller recycling eller gennem udforskning af traditionelle materialer og teknikker – gerne i et samarbejde med designere og billedkunstnere.

Sidste år deltog 138 arkitekter, designere og kunstnere fra hele Europa i konkurrencen, som i år starter torsdag den 11. april kl. 12:00, hvor konkurrencens ”brief” bliver tilgængeligt på www.chartartfair.com, og slutter samme tid søndag den 14. april. På baggrund af de indsendte forslag udvælger en jury, bestående af blandt andet Bjarke Ingels, de fem hold, som får mulighed for at bygge deres pavilloner med supervision fra professionelle aktører. 

CHART Architecture realiseres med støtte fra Realdania, Dreyersfond, FOSS og Københavns kommune. Videns- og ressourcepartnere i projektet er BLOXHUB, Copenhagen Architecture Festival CAFx, Arup og Dansk Arkitektur Center. 

Læs mere her: 

www.facebook.com/chart