x

Ny publikation om kunst i byudvikling på vej

Pressemeddelelse 15. marts 2019

Hvordan kan kunst være med til at løfte nye bydele, byrum og byggeri - og hvordan griber man det an, når man vil have kunstnerne med i processen? Realdania By & Byg lancerer i starten af april en ny publikation, der sætter fokus på emnet.

Når nye bydele skal udvikles, kan kunsten skabe tidlig opmærksomhed og ejerskab, den kan være med til at stimulere bylivet og tilføre værdi til et nyt byområde. Den kan også give eksisterende byrum og kvarterer et løft – eller give et nyt byggeri identitet og bidrage til trivslen hos dens beboere eller brugere.

Med afsæt i erfaringerne fra bl.a. Køge Kyst og Kanalbyen i Fredericia rummer den nye publikation fra Realdania By & Byg artikler og interviews med læring og inspiration til alle, der ønsker at arbejde med, hvordan kunst kan berige byrum eller byggeri.

Og netop det er blevet udbredt i de senere år, hvor mange kunstnere er blevet mere vant til at samarbejde med professionelle inden for byudvikling og byggeri - på en måde, hvor kunsten kan styrke hele oplevelsen af det enkelte sted, hvad enten det er en hel ny bydel, et byrum eller en bygning.

Lancering med oplæg om kunst i byudvikling

Publikationen lanceres den 5. april 2019 kl. 13.30-16.00 i Kanalbyen i Fredericia, som netop har et stærkt fokus på at bruge kunsten i byudvikling, både i det offentlige rum og i samarbejdet med de private bygherrer om kunst i de nye boliger, som i disse år bliver opført i den nye bydel ved Lillebælt.

Lanceringsarrangementet, som Realdania By & Byg Klubben står bag, henvender sig til fx kommuner, byudviklingsselskaber, arkitekter, rådgivere og andre med interesse for byudvikling og byggeri.

På dagen kan man høre oplæg fra Statens Kunstfond, Holstebro Kommune, Kanalbyen i Fredericia og Realdania By & Byg, og dagen slutter med en rundtur i Kanalbyen i Fredericias byudviklingsområde. Alle deltagerne får desuden et eksemplar af den nye publikation.