x

Lille Langebro åbner i efteråret 2019

Nyhed 12. april 2019

Københavns nye cykel- og gangbro – Lille Langebro – blev leveret og monteret som planlagt i sidste uge. I de kommende måneder justeres og testes broen, så den efter planen kan åbne for fodgængere og cyklister i efteråret 2019.

Hvornår åbner Lille Langebro? Spørgsmålet har været på mange københavneres læber efter at Nordens største kran, den 75 meter høje Hebo Lift 9, løftede de fire, 600 tons tunge brofag, hen på deres pladser i havneløbet mellem Vester Voldgade ved BLOX og Langebrogade på Christianshavnssiden for en uge siden.

TIMELAPSE: Se de fire brofag til Lille Langebro blive løftet på plads 
Kreditering: Realdania By & Byg / Michael Levin)

- Vi er utroligt glade for interessen for Lille Langebro, som vi har oplevet i den seneste uges tid. Det vidner om, at mange ser frem til at få en ny cykel- og gangbro i København, siger projektchef Peter Fangel Poulsen, Realdania By & Byg, og fortsætter: - Men selvom broen næsten kan se ud til at være færdig allerede, venter der stadig nogle måneders arbejde med at gøre broen helt klar til brug.

Sikkerhed i højsædet

Entreprenørerne afleverer Lille Langebro efter sommeren, så den er klar til at åbne i efteråret som planlagt. Til den tid kan de op mod 10.500 daglige cyklister og fodgængere, som Københavns Kommune forventer, benytte broen.

I de kommende uger bliver brofagene justeret helt på plads, hvorefter broens to drejelige brofag skal testes. Lille Langebro vil åbne samtidig med Langebro, når større skibe skal igennem, og styres fra kontroltårnet på Langebro. Det kræver omfattende teknisk koordinering, og uddannelse af personalet, der betjener broerne.

VIDEO: Se arbejdet med Lille Langebro fra land, til vands og fra luften 
(Kreditering: Realdania By & Byg / Michael Levin)

Når brofagene ligger, som de skal, kan arbejdet med at laver ramper og trapper på begge sider af havnen gå i gang. Og så skal trafikreguleringen testes på begge sider, så flowet af cyklister og gående bliver så sikkert som muligt.

Går alt efter planen, vil Lille Langebro åbne i efteråret 2019, men det er endnu for tidligt at fastlægge en konkret åbningsdato.

Lille Langebro i tal

 • Lille Langbro er 175 meter lang
 • De fire brofag vejer ca. 600 tons i alt
 • Der er 7 meter asfalteret bane på Lille Langebro. De 4 meter er til cyklister i begge retninger, og de 3 meter er til gående i begge retninger.
 • Lille Langebro har en sejlhøjde på 5,4 meter, så havnebusserne kan komme igennem.
 • Det forventes af den nye cykel- og gangbro får mellem 6.000 – 10.500 daglige brugere.

Om Lille Langebro

 • Lille Langebro er en gave fra Realdania til København.
 • Det er Realdanias datterselskab Realdania By & Byg, der er bygherre på broen.
 • Lille Langebro skal aflaste Langebro, der bliver benyttet af mere end 40.000 cyklister på hverdage. Den kommende bro skaber bedre vilkår for fodgængere og cyklister, og skaber en ny, rolig og behagelig forbindelse mellem Københavns centrum og Christianshavn.
 • Broen er tegnet af et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniører BuroHappold Engineering med de britiske arkitekter Wilkinson Eyre og danske Urban Agency.
 • Totalentreprenør på broen er et joint venture mellem de to hollandske entreprenører Mobilis Danmark og Hollandia Infra.
 • Lille Langebro fik sit navn i juni 2017 efter en åben navnekonkurrence med mere end 1.000 forslag.
 • Lille Langebro ventes at åbne i efteråret 2019.