x

Nu kan ildsjæle igen søge støtte til at gøre projekter til virkelighed

Pressemeddelelse 24. april 2019

Nu inviterer Realdanias kampagne Underværker igen ildsjæle i det byggede miljø til at søge støtte til at føre deres projektidéer ud i livet.

I Idestrup på Falster stod landsbyens nedslidte ungdomsklub over for nedrivning, men lokale borgere ville det anderledes. I dag er bygningen sat grundigt i stand, og landsbyens unge er igen rykket ind.

I fynske Svendborg har ildsjæle overtaget Frelsens Hærs gamle bygning og forvandlet den til forsamlingshus, som de nu fylder op med foredrag, folkekøkken, værksteder, temacaféer og meget andet.

Og i København er det ene af Knippelsbros to ikoniske brotårne omdannet til kulturhus med  radiobiograf, udstillinger og pop-up restaurant, som trækker både borgere og turister til.

Det er blot tre eksempler på, hvad der kan ske, når ildsjæle får øje på lokale udfordringer og muligheder og beslutter sig for at gøre noget ved sagen. 

For nogle handler det om bæredygtighed, lokalt fællesskab og om at udvikle nytænkende alternativer til det organiserede foreningsliv. Andre rækker ud til udsatte børn, unge og familier. Og andre igen arbejder for at redde en historisk bygning og bruge den til nye aktiviteter. Fælles er, at ildsjælene skaber store og varige forandringer - for små midler. Når ildsjæle bygger, blomstrer lokalsamfundet.

Ny ansøgningsmulighed for ildsjæle starter nu

Med kampagnen Underværker har Realdania i en årrække målrettet støttet ildsjæle i det byggede miljø med penge, viden og sparring, så projektdrømmene kan blive til virkelighed. Nu inviterer kampagnen igen ildsjæle fra hele landet til at byde ind med deres gode idéer. Der er åbent for ansøgninger fra i dag, og fristen udløber den 16. september kl. 12.00.

”Ildsjælene er uundværlige for ethvert lokalsamfund, både i byen og på landet. Med deres begejstring, kreativitet og vedvarende engagement kan de gøre hele forskellen, og heldigvis er der ikke noget, der tyder på, at virketrangen er brugt op. I Realdania håber vi at modtage rigtig mange projektidéer fra ildsjæle over hele landet,” siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

Ønsker man at søge, skal man beskrive sin projektidé på kampagnens hjemmeside og derefter vise, at der er opbakning til den ved at få andre til at klikke ’like’. Når mindst 200 har vist, at de synes om idéen, er den sikret bedømmelse hos kampagnens bedømmelsesudvalg. 

Læs mere på kampagnens hjemmeside:

underværker.dk