x

Svinkløv Badehotel genåbner efter brand

Pressemeddelelse 6. maj 2019

Det legendariske hotel er fornyet med respekt for fortiden og stolte håndværkstraditioner. Badehotellet slår dørene op for sommergæster den 10. maj 2019.

Siden 1925 har Svinkløv Badehotel været et refugium, hvor gæsterne kunne trække sig tilbage fra hverdagen og nyde den særlige stemning af træsommerhus kombineret med vild og enestående natur. En ødelæggende brand natten til den 26. september 2016 satte en foreløbig stopper for sommerfornøjelserne.

Efter en nænsom opdatering står Svinkløv Badehotel nu klar som Danmarks største bæredygtige træbygning. Et moderne byggeri med tidssvarende sikkerhedsinstallationer, hvor gamle håndværkstraditioner har spillet en vigtig rolle – f.eks. i en klassisk stolpeværkskonstruktion. Bygningen er opført i langsomt-voksende dansk gran med lang levetid og malet i en særlig grå farve, der er specialdesignet til hotellet.

”Det er en stor dag for Svinkløv Badehotel, der nu genåbner efter to års arbejde – og med kolossal opbakning fra både lokale og nationale aktører. Vi har med privat støtte samt støtte fra SN Vækstpulje og ikke mindst Foreningen Realdania fået mulighed for at løfte det gamle hotel til nye højder – f.eks. med flere vinduer, mere udsigt og bedre bade- og køkkenfaciliteter. Jeg er på vegne af fonden og hotellets mange venner rigtig stolt over det færdige resultat,” siger Steen Royberg, formand for Fonden for Svinkløv Badehotel.

"Svinkløv Badehotel har spillet en vigtig rolle i Nordvestjylland - både som lokalt samlingssted og som frirum for tilrejsende gæster. Opdateringen fastholder det særlige ved Svinkløv, men tilfører også noget nyt. Samtidig er stolte håndværkstraditioner holdt i hævd og formidlet videre til de lærlinge, der har været koblet til byggeprojektet", siger Eske Møller, arkitekt og projektleder i Realdania.

Forpagterparret Louise og Kenneth Toft Hansen åbner Svinkløv Badehotel for sæsonen den 10. maj, og sommergæsterne kan se frem til både natur- og kulturoplevelser i området. Med udgangspunkt i hotellet kan man f.eks. opleve Fosdalen, som skærer sig ned i Danmarks længste indlandsklit, Lien og besøge fiskerkulturen ved Han Herreds Havbåde og Thorup Strand.