x

Kom til festlig indvielse af Lille Langebro

Pressemeddelelse 7. august 2019

Lille Langebro bliver officielt indviet onsdag den 14. august kl. 14-18 med taler, snoreklip og gratis familieaktiviteter på havnepromenaden på Christians Brygge mellem Langebro og Lille Langebro.

Siden Lille Langebro åbnede for cyklister og fodgængere den 1. juli 2019, har godt 400.000 københavnere taget turen over Københavns nye cykel- og gangbro, der genskaber den historiske forbindelse mellem Vester Voldgade og Langebrogade. Lille Langebro er dermed allerede blevet en del af mange københavneres hverdag, og Københavns Kommunes forventninger om 6.000 – 10.500 daglige brugere er indtil videre blevet indfriet.

Åbningen af Lille Langebro bliver nu markeret med et festligt indvielsesarrangement onsdag den 14. august fra kl. 14-18, hvor alle er velkomne til at være med til at fejre byens nye forbindelse over havnen. Arrangementet starter med taler ved Københavns Kommune, entreprenøren Mobilis Danmark og Realdania, hvorefter der er gratis sejladser under broen og guidede ture over den, samt musik, is og forfriskninger på Christians Brygge mellem Lille Langebro og Langebro.

Lille Langebro er en gave fra Realdania til Københavns Kommune. Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen (EL), der begge taler ved indvielsen, glæder sig over broens modtagelse.

- Vi har en ambition om, at København skal være én af verdens bedste byer at bevæge sig rundt i og leve i. Lille Langebro bidrager til begge dele. Det er en smuk, tryg og hurtig forbindelse for cyklister og fodgængere over Inderhavnen, som trækker mange tusinde mennesker helt ned til vandet hver dag. Derfor er det dejligt at se, at københavnerne allerede har kvitteret positivt for den flotte gave, siger overborgmester Frank Jensen.

- Én af vores ambitioner med Lille Langebro er at aflaste Langebro, der dagligt benyttes af 40.000 cyklister, og skabe bedre forhold for fodgængere, der krydser havnen. Og det ser ud til, at mange allerede er begyndt at foretrække den rolige forbindelse mellem Indre By, Christians Havn og Islands Brygge, som Lille Langebro tilbyder, sammen med de forbedrede forhold for både cyklister og fodgængere, vi har skabt i Vester Voldgade, siger stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen.

Realdanias adm. direktør Jesper Nygård, glæder sig over det liv, som har udfoldet sig i området omkring Lille Langebro hen over sommeren.

- Lille Langebro er en del af det byudviklingsprojekt, som vi satte i gang med BLOX, og som har til formål at binde byen og vandet bedre sammen med nye forbindelser og skabe et attraktivt byliv på en del af havnen, der tidligere lå lidt øde hen og mest var præget af biler. Derfor er det også dejligt at se, hvordan broen har været med til at trække københavnerne ned til havnepromenaden og pladserne omkring BLOX, som har summet af liv i løbet af sommeren, siger Jesper Nygård.

Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg, der har været bygherre på Lille Langebro, er taknemmelig for de positive reaktioner på broens design.

- Vi har lagt vægt på at skabe en bro med et let, arkitektonisk udtryk, som med sin kurvede s-form giver en behagelig hældning for cyklister, samtidig med, at der er plads til, at havnebusserne kan sejle under. Det har faktisk været en ret kompleks ingeniøropgave, så derfor er vi meget glade for, at københavnerne har en god oplevelse af broen, siger Peter Cederfeld.

Realdania By & Byg overdrog Lille Langebro til Københavns Kommune den 1. juli.

Program for indvielsen af Lille Langebro

Dato: Onsdag den 14. august 2019
Tid: Kl. 14 - 18
Sted: Havnepromenaden ved Lille Langebros landing på Christians Brygge

Officiel indvielse kl. 14 - 15
Her byder Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg, velkommen, hvorefter der er taler ved Københavns overborgmester Frank Jensen, fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen, adm. direktør i Mobilis DK, Jan de Jong, samt adm. direktør i Realdania Jesper Nygård.

Herefter er der snoreklip og gåtur over Lille Langebro.

OBS: I forbindelse med den officielle indvielse vil Lille Langebro været lukket for trafik i et par timer.

Gratis familieaktiviteter kl. 15 - 18
Kl. 15 -18 er der familieaktiviteter i området omkring Lille Langebro på begge sider af havnen:

  • Sejlads under Lille Langebro hver 30. minut fra Strömmas landingssted ved Christians Brygge mellem Langebro og Lille Langebro
  • Guidede ture over Lille Langebro og rundt i området hvert 15. minut ved DACs guider
  • Udskænkning af gratis kaffe, saft og kage ved BLOX EATS (så længe lager haves)
  • DJ og jazz-trio
  • DAC inviterer til familieværksted i Educatoriet i BLOX. Her kan du bygge rumraketter i pap og meget andet under overskriften ”Rejs med BIG til Mars”. Gratis adgang via legepladsen på Bryghuspladsen.
  • Salgsbod med diverse drikkevarer, snacks m.m. ved BLOX EATS.
  • Uddeling af gratis is på Langebrogade-landingen ved Ismobilen (så længe lager haves)

 Ret til ændringer i programmet forbeholdes.