x

CHART-vinder bygger af brugte madrasser

Nyhed 2. september 2019

Blandt fem finalister har en international jury tildelt førstepræmien i CHART Architecture 2019 til pavillonen Sultan for sin innovative anvendelse af IKEA-madrasser.

Kunstfestivalen CHART har uddelt førstepræmien i CHART Architecture – en talentkonkurrence for unge arkitekter og arkitektstuderende. Vinderen blev pavillonen Sultan, som er udviklet af Anne Bea Høgh Mikkelsen, Katrine Kretzschmar Nielsen, Klara Lyshøj og Josefine Østergaard Kallehave. 

Sultan bruger indmaden, stellet, skummet, metallet og stoffet fra udsmidte IKEA-madrasser til at forme en rummelig pavillon. Sultan udvider forståelsen af form og materiale og kaster lys over de muligheder, der opstår ud af masseforbrugets efterladenskaber.
 
En international jury valgte pavillonen ud af fem finalister. Formand for juryen var arkitekt og partner i tegnestuen BIG, David Zahle (DK). Derudover bestod juryen af seniorarkitekturkurator for Italiens nationalmuseum for samtidskunst og arkitektur, MAXXI, Pippo Ciorra (IT), grundlægger af design- og arkitekturstudiet Spacon & X, Nikoline Dyrup Carlsen (DK), designredaktør på Wallpaper*, Rosa Bertoli (UK) og den danske billedkunstner Lea Porsager (DK). 

 
Springbræt for unge talenter

I tæt samarbejde med Arup og BLOXHUB er CHART Architecture målrettet kandidatstuderende og nyuddannede arkitekter i en 72-timers åben arkitektkonkurrence. I Kunsthal Charlottenborgs to slotsgårde har CHART Architecture fra den 30. august til 1. september fremvist de unge talenters arkitektoniske visioner og innovative løsninger. Deltagerne i konkurrencen er blevet opfordret til at undersøge, hvordan materialitet, fysikalitet og nærvær kan være et udgangspunkt for refleksioner over, hvordan vi former fremtidens bæredygtige samfund.

CHART Architecture er støttet af Dreyers fond, FOSS, Københavns kommune og foreningen Realdania. Videns- og ressourcepartnere i projektet er BLOXHUB, Copenhagen Architecture Festival CAFx, Arup og Dansk Arkitektur Center.

Recycling for the future: SULTAN awarded first prize in CHART Architecture 2019