x

Kenneth Winther bliver investeringsdirektør i Realdania

Pressemeddelelse 3. december 2019

Det bliver den 40-årige Kenneth Winther, der overtager posten som investeringsdirektør i Realdania efter Peter Johansen.

Den 15. februar 2020 er der skiftedag i Realdanias direktion, når Kenneth Winther overtager jobbet som investeringsdirektør i den filantropiske forening efter Peter Johansen, der skifter posten ud med en tilværelse som selvstændig.

Kenneth Winther har siden 2010 været ansat i Tryg-koncernen. Fra 2010 til 2017 var han Senior Vice President i Tryg Forsikring, og siden 2017 har han været investeringschef i Tryg Invest. Han har tidligere været ansat som finansanalytiker, aktieanalysechef, porteføljemanager og strateg. 

I Realdania skal Kenneth Winther stå i spidsen for Realdanias kommercielle investeringer og foreningens investeringsteam – og bl.a. implementere den nye investeringsstrategi, der er gældende fra den 1. januar 2020. Samtidig skal han sammen med filantropidirektør Nina Kovsted Helk og adm. direktør Jesper Nygård i Realdanias direktion varetage den samlede ledelse på tværs i foreningen. Bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack siger:

”Det har været en meget grundig proces, og jeg er sikker på, at vi har fundet frem til den helt rigtige. Det er jo afkastet af Realdanias kommercielle investeringer, der er grundlaget for, at vi hvert år kan give filantropisk støtte til en masse store og små projekter rundt omkring i hele landet. Kenneth Winther har de kompetencer og den erfaring på investeringsområdet, der kan sikre, at vi kan skabe livskvalitet gennem det byggede miljø for både nuværende og kommende generationer.”

Adm. direktør Jesper Nygård fremhæver, at den kommende investeringsdirektør også er en dygtig strateg og en erfaren leder. Han sidder i en række bestyrelser i finansielle netværk og organisationer, og han har siden 2010 været ekstern lektor på CBS.

”Som medlem af Realdanias direktion arbejder man med ledelse bredt og på tværs i foreningen. Kenneth har ikke bare nogle knivskarpe investeringskompetencer, han er også kendt som en rigtig dygtig leder. Både Nina og jeg glæder os til at samarbejde med ham om at videreudvikle foreningen.”

Kenneth Winther siger om sit nye job:

”At stå i spidsen for at skabe det økonomiske grundlag for Realdanias filantropiske arbejde og medlemsaktiviteterne er noget af det mest meningsfulde, jeg kan forestille mig. Det byggede miljø betyder langt mere for vores hverdag, end vi reelt går og tænker over. Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet med det dygtige investeringsteam, med den øvrige direktion og daglige ledelse – og med alle de øvrige medarbejdere i foreningen.”

Mini-CV Kenneth Winther

2017-2020 Investeringschef i Tryg Invest
2010-2017 Senior Vice President, Tryg Forsikring
2009-2010 Chefporteføljemanager i Capinordic Bank
2006-2009 Aktieanalysechef og senior aktieanalytiker i Capinordic Bank
2006 Finansanalytiker i GP Børs
2006 Cand. Merc. i finansiering og regnskab fra Odense Universitet

Sidder i en række bestyrelser og bestyrelsescertificeret ved Board Assure
Gennemført ledelseskurser fra Berkeley, Cambridge og CBS Executive

Siden 2010 ekstern lektor på CBS