x

Ny nordisk arkitektur hyldes med master class-række i Bygningskulturens Hus

Nyhed 30. januar 2020

Med en master class-række til foråret fejrer Bygningskulturens Hus og Kunstakademiets Arkitektskole skønheden, robustheden og den traditionsforlængende nordiske arkitektur.

Arkitekturen er blevet global. Nutidens arkitekter arbejder over landegrænser, i tværfaglige teams og opererer på et kommercielt presset marked, hvor det ikke længere er de lokale traditioner og materialer, der sætter retningen. Så hvordan kan vi fastholde de særlige strømninger og værdier, der kendetegner den nordiske arkitektur, og som bidrager til vores internationale førerposition inden for arkitektur? Og hvad er det for unikke stedsspecifikke traditioner, som vi bygger på, når vi bygger i Norden? 

Med seks master classes undersøger og hylder Bygningskulturens Hus og Kunstakademiets Arkitektskole den traditionsrige nordiske arkitektur og skaber et fælles rum for refleksion. 

Snarere end at fokusere på det storslåede og generelle, vil vi kaste lys over nordiske arkitekter med et selverkendt forhold til egne traditioner og en aktiv stillingtagen til bygningernes skønhed og langsigtede holdbarhed – kvaliteter, der sikrer, at bygningerne får en længere levetid og dermed også bidrager til en mere bæredygtig verden.

Mød nordiske arkitekter, der fornyer traditionen

Rækken af master classes løber fra den 20. februar til den 28. maj 2020 og på scenen kan man møde nogle af feltets mest interessante nordiske stemmer. Deres arbejde spænder vidt i skala og er opført både i byen og på landet. Fælles er, at de aktivt forholder sig til stedet og den lokale identitet. Og at fornyelse af traditionen, nærheden til naturen og social inklusion er grundlæggende værdier. 

På programmet er:

  • 20. februar: Reiulf Ramstad, Reiulf Ramstad Architects, Norge
  • 24. februar: Sami Rintala, Rintala Eggertson Architects, Finland
  • 26. marts: Mette Tony, Praksis Arkitekter, Danmark
  • 2. april: Kim Lenschow Andersen & Søren Thirup Pihlmann, Lenschow & Pihlmann, Danmark
  • 30. april: Petra Gipp, Petra Gipp Arkitektur, Sverige
  • 28. maj: Bolle Tham og Martin Videgård, Tham & Videgård, Sverige

Master class-rækken gennemføres med støtte fra Foreningen Realdania, Dreyers Fond og Grundejernes Investeringsfond.

Arrangementerne er gratis, men bemærk, at der er begrænset antal pladser.