x

Realdania By & Byg ramt af bedrageri og dokumentfalsk

Nyhed 16. januar 2020

Realdania By & Byg har bortvist og politianmeldt en nu tidligere medarbejder på baggrund af konstateret dokumentfalsk og bedrageri.

”Vi ser på sagen med dyb alvor og bekymring. Ordentlighed er en kerneværdi for Realdania og for datterselskabet Realdania By & Byg. Det er en værdi, vi værner meget om, og sagen er derfor overgivet til politimæssig efterforskning,” siger adm. direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld. 

Det er endnu ikke fuldt afdækket, hvor stort et beløb, sagen vedrører. Dette afklares ved en revisionsgennemgang og den kommende politiefterforskning. Peter Cederfeld siger:

”Med det store forbehold, at gennemgangen og efterforskningen kan vise noget andet, så er vores bedste bud, at sagen omhandler et beløb i omegnen af 15 mio. kr. Vi tager sagen meget alvorligt. Og selv om vi allerede har meget grundige kontrolsystemer, er vi i gang med at gennemgå dem omhyggeligt for at sikre, at alle systemer og kontrolmiljøer bliver testet og justeret med det formål at undgå noget lignende i fremtiden.”

Realdania og Realdania By & Byg har af hensyn til den politimæssige efterforskning på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Kontakt

Adm. direktør Peter Cederfeld, Realdania By & Byg, tlf. 40 80 28 90