x

Rud Thygesen Arkivet får mere plads til udstilling af unge talenter

Nyhed 24. september 2020


Rud Thygesen Arkivet i Nordjylland formidler møbelkunst og design. En udvidelse og restaurering skal sikre mere plads til udstilling af unge up coming-designere.

Rud Thygesen Arkivet har eksisteret i 10 år med en voksende samling møbler tegnet af møbelarkitekterne Rud Thygesen og Johnny Sørensen. Arkivet har altid haft til formål at fremme nyt talent. Dog har der i de senere år været behov for mere fysisk plads til udstilling af unge møbelkunstnere og designere – men også mangel på kvadratmeter til workshops, saloner og foredrag om og med unge talenter. Nu får Arkivet i Hobro mere plads ved at inddrage loftsrum og sidebygninger i den fredede bryggergård fra 1800-tallet, hvor de har til huse. 

Projektet er støttet af Mariagerfjord Kommune samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden og foreningen Realdania.

”Den kommende udvidelse og renovering vil styrke Arkivet som et nordjysk aktiv i formidlingen af dansk design. Jeg er meget glad for den økonomiske opbakning fra kommune, fonde og Realdania, og nu ser vi frem til, at den første udstilling med yngre designere kan åbne om et års tid,” siger Søren C. Olesen, formand for Arkivets bestyrelse. 

Rud Thygesen understregede selv vigtigheden af at udstille unge designere. I de første år var spisestuen i Brygger Bies gamle lejlighed derfor reserveret til formålet. 

Med årene er møbelsamlingen tegnet af Rud Thygesen og Johnny Sørensen vokset og fylder nu hele den store lejlighed fra 1859. Mariagerfjord Kommune har derfor – ud over selve lejligheden – stillet det uudnyttede loft samt sidebygningens to øverste etager til rådighed. Fjorden Arkitekter har tegnet projektet.

Ombygning og renovering går i gang i løbet af efteråret. Arkivet lukker dog ikke af den grund, men vil fortsat være åbent for besøgende, som blot skal henvende sig forinden.

Rud Thygesen Arkivet