x

Vandkulturhuset Wærket åbner i Thyborøn

Nyhed 4. september 2020

I Thyborøn er en gammel idrætshal omdannet til et nyt vandkulturhus og mødested i byen. En attraktion for både lokale og turister. Vandwærket bliver officielt indviet den 4. september.

Gode mødesteder og faciliteter kan få fællesskab og sammenhold til at gro. 

I Thyborøn er en gammel idrætshal forvandlet til et moderne vandkulturhus med fire bassiner til både børn og voksne – blandt andet et varmtvandsbassin, som både kan bruges til genoptræning for beboerne på det nærliggende ældrecenter og til babysvømning. En ny multihal skal bruges til leg, dans, bevægelse og boldspil samt trænings- og motionsrum. 

Wærket bliver et socialt omdrejningspunkt for idræt og kultur på egnen omkring Thyborøn, og vandkulturhuset vil udvide mulighederne for turister i og omkring byen – også uden for sommerens højsæson.

En del af udviklingen på Vestkysten

Realdania har de seneste år været en aktiv part i arbejdet med at udarbejde en fælles udviklingsplan for Vestkysten – en prioritering på tværs af kommunale skel, der tegner en samlet ambition for turismen frem mod 2025. Udviklingsplanen peger blandt andet på et stort behov for oplevelser som Wærket, der ikke er afhængige af vejret, men som kan bruges året rundt – et godt lokalt mødested, der samtidig vil få flere besøgende til at lægge vejen forbi Thyborøn.

Vandkulturhuset Thyborøn har udover støtten fra Realdania også fået midler fra bl.a.  Lokale og Anlægsfonden og Lemvig Kommune. Byggeriet er tegnet af Nøhr & Sigsgaard. Wærket ligger på Kirkegårdsvej 15, 7680 Thyborøn.