x

Derfor er jeg medlem

Artikel 10. august 2020

Byfornyelse, arkitektur, spændende huse, debatter, klima og arrangementer. Der er mange grunde til at være medlem af Realdania. Her kan du møde seks af foreningens medlemmer og høre om, hvorfor de har valgt at være medlem.

Bente Junker Andersen

Jeg var på weekendophold med min mand på Nørre Vosborg, som Realdania By & Byg har restaureret. Der, i receptionen, var en bog om projektet, som jeg gravede mig ned i, og jeg tænkte, at det her må jeg simpelthen være med i. Det er vel et par år siden nu. Jeg er uddannet civilingeniør med speciale i arkitektur, så jeg har selvfølgelig også en faglig interesse, selv om jeg de senere år primært har arbejdet med kommunikation. Jeg er særligt interesseret i bygninger, arkitektur, og hvordan man kan udvikle steder. Jeg synes, det er så fint, når man udvikler noget gammelt, så det får nyt liv, og skaber rammerne til aktiviteter og formål, som vi alle gerne vil bruge i dag.

Michael Blohm

Det er tre år siden, jeg faldt over en omtale af Realdania på nettet. Jeg tjekkede hjemmesiden og kunne se, at der var mange spændende arrangementer, så derfor valgte jeg at melde mig ind. Jeg har også fået mine forældre til at melde sig ind. Siden har jeg deltaget i mange arrangementer over hele landet. Realdania arbejder jo meget med klima, og da jeg ejer et klimaneutralt rejsebureau, får jeg meget inspiration den vej. Men jeg har også været med på besøg på museer og andre steder, hvor jeg ellers aldrig ville være kommet. Bagefter læser jeg ofte om de steder, jeg har besøgt. Jeg brænder især for den sociale bæredygtighed, som Realdania arbejder med.

Annelise Bjørnskov

Min mand og jeg stødte første gang på Realdania i forbindelse med starten på istandsættelsen af arresten i Esbjerg. Det er nok en 8-9 år siden, og det var der, vi meldte os ind. Vi er begge meget interesserede i byfornyelse, arkitektur og bygninger – både nyt og gammelt. Men måske allermest der, hvor der bliver bygget noget nyt og moderne i tilknytning til det gamle. Det synes jeg er rigtig spændende. Som f.eks. StreetDome i Haderslev. Vi har også besøgt nogle af de havnefronter og havnebade, Realdania har støttet, rundtom i landet. Når vi tager på tur, kører vi ofte forbi nogle af projekterne. Vi er medlem for at bakke op om de ting, Realdania arbejder for – de er rigtig vigtige.

Erik Østergaard

Det er tre år siden, nogle gode venner gjorde mig opmærksom på Realdania. Og efter at have set, hvad foreningen har bidraget til, var jeg ikke i tvivl. Siden har jeg bl.a. været i Skagen og set Solnedgangspladsen, og helt generelt holder jeg øje med, hvad Realdania støtter lokalt. Bl.a. gennem nyhedsbrevet og mails. Når min kone og jeg er på tur, har vi bogen ’Turen går til Realdania’ med. Sidst vi var i København, så vi byggeriet på Bispebjerg Bakke. Min kone har været ansat hos arkitekter og ingeniører, så det kan jo ikke undgå at smitte lidt af. Vi så også Spritten i Aalborg, før den blev bygget om. Som bankmand gennem 40 år er jeg imponeret af, hvor godt Realdania har fået forrentet sine penge og fået formuen til at vokse, samtidig med at der er givet så meget til filantropi. Realdania er jo nærmest en slags rig onkel, der gør noget, også for de mindre samfund. Det er jeg glad for at være en del af.

Trine Wagner

Jeg meldte mig ind i Realdania, fordi jeg brænder for at debattere og nørde omkring byggerier på et højt plan sammen med andre. Når man som jeg arbejder med det byggede miljø, ejer udlejningsejendomme og bygger nybyggeri, så er det rart at møde andre, der bliver begejstrede for de samme ting. Det er 12 år siden nu. Man får et andet tilhørsforhold til nogle bygninger og steder, når man er medlem. F.eks. Musikkens Hus i Aalborg og Den Blå Planet i København. Jeg deltager i mange møder og debatter, og jeg har også været ude at se mange ting. Realdania er tit forud, når de bygger, i forhold til os private bygherrer, der nok er mere forsigtige og traditionelle. Så der er meget god inspiration at hente. Det er også gennem Realdania, jeg har fået øjnene op for, at forskellige boligformer, ejer-, andels-, og lejeboliger, godt kan fungere side om side i et byggeri. Og at vi som bygherrer ikke kun skal have fokus på selve byggeriet, men også på miljøet mellem husene.

Jens Lei

Jeg blev medlem for 12 år siden, fordi jeg blev opfordret til det. Men hvordan det skete, husker jeg faktisk ikke. Jeg meldte mig ind efter lidt overvejelse, fordi jeg som landmand kunne se, at der var nogle interessante debatter og et netværk, som jeg gerne ville være en del af. Og så fangede det mig, at man som medlem kan komme med på besøg på de historiske steder og herregårde, der har fået støtte af Realdania. Det er ikke så tit, jeg er i København, men sidst jeg var der, så jeg BLOX og den nye cykel- og gangbro. Det bliver desværre kun til et par gange om året, hvor jeg er afsted til noget i Realdania-regi, og det er som regel debatmøder omkring landbruget. For mig betyder det også noget, at arrangementerne foregår rundt omkring i landet i stedet for bare i København. Og at landbrugsdebatterne også er en slags netværk. Vi er jo som regel ret alene om driften, så det er rart at kunne udveksle erfaringer. Og jeg har faktisk oplevet at møde de samme mennesker i andre sammenhænge, hvor det så er naturligt, at vi finder sammen og taler.