x

Over 30 lysværker vil give København lys i mørket

Nyhed 5. februar 2021

Gåben, løbetur eller cykel. Tag på tur mellem lysværkerne ved den fjerde Copenhagen Light Festival, hvor der blandt andet er guides via mobil og hjemmeside.

Copenhagen Light Festival 2021 opsætter lysværker i København sammen med danske og internationale kunstnere i perioden 5.-27. februar 2021, og viser hvordan lyskunst i samspil med arkitektur, havn og by kan bidrage til at gøre byrummet attraktivt i respekt for byens velplanlagte mørke og trafik. Værkerne vil stå tændt hver dag mellem kl. 17.00 og 22.30.

Oaser af lys – med afstand 

Værkerne ved Copenhagen Light Festival er i 2021 primært placeret i Københavns Indre By. På grund af corona kan der ikke afholdes guidede ture, talks og pop-up events. I stedet er der blevet videreudviklet på et interaktivt kort, så du kan finde ruter langs værkerne. Om hvert værk er der tekst, speak og video med kunstnerne via appen “Indenfor10Minutter – Copenhagen Light Festival”. Du kan også besøge Copenhagen Light Festivals hjemmeside, hvor du kan printe kort og ruter ud.

I 3 uger vil lyset bryde mørket

I år løber festivalens vartegn, Green Beam, endnu engang gennem byen. Når du ser den grønne laserstråle over himlen, ved du, at værkerne står tændt. Værker som 10 store fugle over Højbro Plads, lystegninger på Nationalmuseet og et klimapolitiske værk på Udenrigsministeriets gamle hovedkvarter på Kgs. Nytorv  giver nyt lys og inspiration til københavnerarkitekturen og alle i København.

Du kan blandt andet opleve værket "The Grass is Always Greener..." ved Lille Langebro samt værkerne "Dichroic Sphere" og "Fata Morgana" ved BLOX. 

Festivalen er støttet af Københavns Kommune, Augustinus Fonden, William Demant Fonden og den filantropiske forening Realdania.  Der er yderligere live online åbningsfest den 5. februar 2021 via Copenhagen Light Festivals Youtube-kanal.