x

Ny bog om bæredygtig bygningsbevaring af landhuset

Pressemeddelelse 7. juni 2021

Landhuset er en vigtig del af landsbyens historie og identitet. I en ny bog guider restaureringsarkitekt Søren Vadstrup i ord og billeder til, hvordan man bedst bevarer landhusets sjæl og arkitektoniske udtryk, hvis der skal bygges om.

"Landhuset" er relevant for alle, der bor på landet eller som drømmer om at flytte ud og sætte i stand. I bogen får man en gennemgang af både landsbyens og landhusenes udvikling fra de ældste tider til i dag, herunder de ændrede funktioner, de arkitektoniske stilarter og materialer. Der er kapitler om de forskellige typer af boliger, deres baggrund, karakteristika og indretning.

Derudover giver bogen konkret rådgivning og vejledning om istandsættelse, ombygning, bygningsbevaring og reetablering, hvor de forskellige bygningsdele gennemgås systematisk, lige fra bindingsværkshuse med stråtag til murede huse, træhuse, sommerhuse, parcelhuse fra 1960'erne osv.

Bogen henvender sig til alle, der er interesserede i arkitektur-, bygnings- og kulturhistorie. Til husejere og fagfolk inden for byggeriet.

"Landhuset" udkommer den 1. juli på Lindhardt og Ringhof. Bogen er støttet af den filantropiske forening Realdania, som blandt andet arbejder for at fremme en levende bygningskultur - blandt andet gennem formidling af viden om materialer, håndværk og vedligehold.

Forfatteren Søren Vadstrup er restaureringsarkitekt, tidl. leder af Raadvad-Centeret og forskningslektor på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Han har tidligere udgivet Huse med sjæl (2004, genudgivet i 2020) og Byhuset (2014).