x

Bæredygtigt dansk design i Milano

Nyhed 9. juli 2021

Danmark vil være stærkt repræsenteret med en bemærkelsesværdig udstilling om bæredygtig arkitektur og design på årets Milan Design Week fra 3. – 12. september. Realdania støtter det danske bidrag til udstillingen.

I år handler det danske bidrag på verdens vigtigste designbegivenhed om cirkulær økonomi, genbrug, grøn konvertering og klimaløsninger. 

I Rossana Orlandis TrashFormation Village vil Danmark deltage med to installationer, designet og kurateret af Lendager Group, nogle af verdens førende arkitekter inden for bæredygtigt og cirkulært byggeri.

Pavillonen og udstillingen er en re-kurateret udgave af den danske pavillon, som Realdania, VisitDenmark, Industriens Fond og Erhvervsministeriet finansierede til brug for Olympiaden i Tokyo, som grundet Covid-19 ikke kunne gennemføres. Pavillonen er designet af Lendager Group og består af stole, der er skabt af genbrugsplast og træ. At den oprindelige OL-pavillon fra Tokyo nu bruges i Milano er i sig selv også et udtryk for ideerne om genbrug og cirkulær økonomi. 

15 danske designfirmaer deltager i udstillingen og tilbyder forskellige synspunkter på den danske designtradition ud fra følgende perspektiver: langvarig produktion & håndværk, nyt dansk design, grønne materialer og leg & kreativitet.

Danmark har mange virksomheder, der beskæftiger sig med arkitektur og design, og vi er internationalt anerkendte for funktionalitet kombineret med æstetisk enkelhed. I de senere år er der i stigende grad også kommet fokus på bæredygtigt design og cirkulær økonomi inden for disse brancher.

Folk fra hele verden vil på udstillingen i Milano se danske løsninger lige fra livsstilsprodukter og møbler til arkitektur, høre debatter om arkitektur og byløsninger og se, hvordan vi gennem genbrug og cirkulær økonomi kan tage ansvar for at sænke vores CO2-udledning.

Udstillingen viser eksempler på, hvordan dansk arkitektur og design kan understøtte FN’s verdensmål. Især delmål 12, der fokuserer på ansvarligt forbrug og produktion, og delmål 11 med fokus på bæredygtige byer og samfund.

Partnerne bag det danske bidrag er Danmarks ambassade i Rom, Dansk Industri, VisitDenmark i Italien, Creative Denmark, Dansk Arkitektur Center og en række danske virksomheder.