x

Lars Krarup ny formand for Realdanias bestyrelse

Pressemeddelelse 25. august 2021

Hernings tidligere borgmester Lars Krarup er valgt som ny bestyrelsesformand i foreningen Realdania. Samtidig er direktør Lars Hvidtfeldt og prorektor ved Arkitektskolen Aarhus Kristine Leth Juul indvalgt i foreningens bestyrelse.

Lars Krarup er ny formand for bestyrelsen i den filantropiske forening Realdania. Det blev resultatet af foreningens valg til bestyrelsen på et repræsentantskabsmøde den 25. august og bestyrelsens efterfølgende konstituering. Yderligere genvalgte bestyrelsen professor Majken Schultz som næstformand i Realdania. 

Den nye bestyrelsesformand Lars Krarup er tidligere borgmester i Herning og har siden 2006 været medlem af Realdanias repræsentantskab – og siden 2013 medlem af bestyrelsen. Han afløser Michael Brockenhuus-Schack, der efter otte år som bestyrelsesformand efter eget valg forlader foreningens bestyrelse. Michael Brockenhuus-Schack har sammen med den øvrige bestyrelse haft fokus på at sikre et velplanlagt generationsskifte i bestyrelsen.

Realdania er en filantropisk forening med omkring 170.000 medlemmer. Foreningen støtter projekter i det byggede miljø – f.eks. inden for byudvikling, byggeri og bevaring af vigtige kulturmiljøer. Bæredygtighed i bred forstand er en rød tråd i en stor del af arbejdet. Siden Realdanias start i 2000 har foreningen ydet filantropisk støtte til flere end 4.000 projekter med i alt ca. 21 mia. kr.

Den nye bestyrelsesformand ser frem til det fortsatte arbejde i Realdanias bestyrelse:

”Jeg er utrolig glad for muligheden og bestyrelsens tillid. Arbejdet i Realdania forener på fineste vis nogle dagsordner, som jeg er stærkt engageret i. Foreningsliv har været en del af mit eget liv lige fra barnsben og er noget, jeg har arbejdet aktivt med i hele mit arbejdsliv. Og både fra min tid som borgmester og mit hidtidige arbejde i Realdania ved jeg, hvor stor en forskel de fysiske rammer kan gøre for menneskers trivsel og livskvalitet – og for udviklingen i et område. Jeg glæder mig til sammen med resten af bestyrelsen at skulle sætte den strategiske kurs for dette arbejde,” siger Lars Krarup.

Realdanias adm. direktør Jesper Nygård fremhæver, at Lars Krarup bliver bestyrelsesformand i en filantropisk forening, som han allerede kender rigtig godt.

”Som mangeårigt medlem af vores repræsentantskab og en årrække i bestyrelsen har Lars et særdeles godt kendskab til Realdanias arbejde og til foreningen i det hele taget. Jeg glæder mig til samarbejdet med både ham og de to nye bestyrelsesmedlemmer. Michael Brockenhuus-Schack har gennem otte år i spidsen for bestyrelsen ydet en meget stor indsats i forhold til udviklingen af foreningen og sikret en klar strategisk retning. Den stafet har han nu leveret videre til Lars Krarup,” siger Jesper Nygård.

På repræsentantskabsmødet den 25. august blev to nye medlemmer valgt ind i Realdanias bestyrelse. Lars Hvidtfeldt afløser Michael Brockenhuus-Schack, og Kristine Leth Juul afløser Helle Søholt, der efter otte år også har valgt at udtræde af bestyrelsen.

Med disse to nyvalg og genvalg af Lars Krarup ser Realdanias bestyrelse således ud:

Lars Krarup (bestyrelsesformand)
Majken Schultz (næstformand i bestyrelsen)
Palle Adamsen
Pernille Rüsz Bloch
Per Feldthaus
Mette Kynne Frandsen
Per Egebæk Have
Lars Hvidtfeldt
Peter Høltermand
Kristine Leth Juul
Gunde Odgaard