x

Lille Langebro vinder to britiske ingeniørpriser

Nyhed 8. november 2021

Cykel- og gangbroen “Lille Langebro” i København blev hædret med to priser, herunder hovedprisen, da den britiske sammenslutning af bygningsingeniører - ”The Institution of Structural Engineering” - uddelte deres årlige ”Structural Awards” fredag den 5. november 2021.

”Årets gangbro” og hædersprisen ”The Supreme Award for Structural Engineering”. Efter et års corona-pause var der dobbelt anerkendelse af cykel- og gangbroen Lille Langebro i København, da den britiske ingeniørpris ”Structural Awards” blev uddelt for 54. gang i fredags. Hovedprisen blev dog for første gang i prisoverrækkelsens historie delt med et andet projekt, nemlig Christchurch Town Hall, i New Zealand.

Hovedprisen gives til projekter, der demonstrerer ekstraordinære bygningsingeniørmæssige kvaliteter. I bedømmelsen af Lille Langebro, der forbinder Langebrogade på Christianshavn og Vester Voldgade ved BLOX, konkluderer dommerkomiteen at:

- The pedestrian bridge’s elegant design which, as it incorporates a complex geometry, has demanded excellence in structural design and detailing. The structural designers’ precision, especially in dealing with very challenging constraints and highly specific requirements, is impressive. Lille Langebro is an excellent showcase of the care and skill required of structural engineers worldwide.

Flere britiske priser til Lille Langebro

Selvom de to ”Structural Awards” er de første priser, som Lille Langebro modtager for de ingeniørmæssige kvaliteter af projektet, er det ikke den første internationale anerkendelse af den nyeste gang- og cykelforbindelse over Københavns havn. Tidligere på året modtog Lille Langebro nemlig også de to prestigefyldte britiske arkitekturpriser Civic Trust Award og RIBA International Awards for Excellence for broens design.

Lille Langebro er blevet til i et samarbejde mellem de britiske arkitekter WilkinsonEyre/Urban Agency, den britiske ingeniør BuroHappold og den hollandske entreprenør Mobilis Danmark/Hollandia Infra I/S.

Realdania By & Byg har været bygherre på Lille Langebro for den filantropiske forening Realdania, der har skænket broen som gave til Københavns Kommune.

Om Lille Langebro

Lille Langebro er en del af det byudviklingsprojekt, som Realdania satte i gange med BLOX, der har til formål at binde byen og vandet bedre sammen med nye forbindelser og skabe et attraktivt byliv på Christians Brygge, der tidligere lå lidt øde hen og mest var præget af biler.

Hensigten med Lille Langebro har været at skabe en behagelig rute for cyklister og gående mellem bymidten og Christianshavn, skabe et attraktivt byliv på Christians Brygge og aflaste Langebro, som dagligt benyttes af 40.000 cyklister.

Siden åbningen af Lille Langebro den 1. juli 2019 har antallet af daglige passager overgået forventningerne. I gennemsnit har 11.300 gående og cyklister passeret broen hver dag, hvor estimatet før åbningen var 6-10.500 daglige passager. Sammen med de mange aktiviteter i og omkring BLOX, der ligger lige ved siden af Lille Langebros landing ved Vester Voldgade, "bølgen" på Kalvebod Brygge, nye byrum ved Christians Brygge og Søren Kierkegaards Plads ved Den Sorte Diamant, er de mange daglige brugere af Lille Langebro med til at skabe liv og færden i området.

Om Structural Awards

The Structural Awards er en britisk ingeniørpris, som siden 1968 er uddelt hvert år til projekter, hvor bygningsingeniørkunsten på ekstraordinær vis har bidraget til virksomheder, samfundet eller ingeniørfaglig litteratur. Tidligere vindere inkluderer Operahuset i Sydney og Pompidou Centeret i Paris.

> Læs mere om Structural Awards

> Se bedømmelsen - Supreme Award for Structural Engineering Excellence

> Se bedømmelsen – Pedestrian Bridges