x

Ny bog fremhæver særlige og ofte oversete bygningsværker i Midtjylland

Nyhed 10. december 2021

Forfatter og fotograf Marie-Louise Høstbo tager læseren med på opdagelse i midtjysk arkitektur i sin nye bog ’hemmelige steder’, der bærer undertitlen: ’Arkitektens guide til særlige bygningsværker i det midtjyske’.

Med ord og billeder fortæller Høstbo om kreative arkitekter, visionære bygherrer, dygtige håndværkere og deres oversete bygningsværker.

Bogen rummer et bredt spænd af bygningsværker, der hverken lader sig afgrænse af en stilretning, tid, funktion eller størrelse. Det er derimod Høstbos nysgerrighed og interesse for de oversete detaljer, der har været afgørende for, hvilke bygningsværker der fandt vej til bogens sider.

"Udvælgelsen af bygningsværkerne, der ligger spredt over et stort område i det midtjyske, er drevet af min nysgerrighed. Jeg har udvalgt bygninger, der ofte ikke bliver nævnt, som gemmer på oversete detaljer, skjulte fortællinger: De bygninger, som vi alt for tit glemmer, ligger lige om hjørnet fra den rute, vi altid tager," siger Marie-Louise Høstbo.

 

Udvælgelsen af bygningsværkerne, der ligger spredt over et stort område i det midtjyske, er drevet af min nysgerrighed.

Marie-Louise Høstbo fotograf og forfatter af 'Hemmelige Steder'

Det er ikke første gang, at Høstbo går på opdagelse efter hemmelige steder. For to år siden udgav hun sin første bog, der også havde titlen ’Hemmelige steder’. Dengang var det oversete bygningsværker fra København, der blev vist frem.

Med de oversete bygningsværker minder Høstbo os om, hvordan arkitekturen er alle vegne og fortæller vores fælles historie. For Høstbo handler det om at sænke tempoet for at kunne opleve arkitekturen omkring os.

"Det handler i virkeligheden om at se efter, at give sig tid og fordybe sig, for særlig arkitektur findes overalt i Danmark og fortæller vores fælles historie. Derfor håber jeg også, at dette udvalg kan skærpe lysten til at opleve de skjulte arkitekturskatte, der gemmer sig omkring os," siger Marie-Louise Høstbo.

Det handler i virkeligheden om at se efter, at give sig tid og fordybe sig, for særlig arkitektur findes overalt i Danmark og fortæller vores fælles historie.

Marie-Louise Høstbo fotograf og forfatter af 'Hemmelige Steder'

’Hemmelige steder’ kan findes på hylderne i butikkerne fra den 10. december. Den er udgivet af forlaget Strandberg Publishing og støttet af den filantropiske forening Realdania.

Besøg Strandberg Publishings hjemmeside, og læs mere om udgivelsen 'Hemmelige steder. Arkitektens guide til særlige bygningsværker i det midtjyske'.