x

Realdania støtter Koncertkapellet i Roskilde

Pressemeddelelse 9. december 2021

Sankt Jørgensbjerg Kapel i Roskilde bliver omdannet til musikhus for hele kommunen – et nyt hjemsted for klassisk og akustisk musik samt et levende foreningsliv. Koncertkapellet åbner efter planen i 2024.

Ombygningen af Sankt Jørgensbjerg Kapel kan nu gå i gang til gavn for Roskildes mange aktører inden for klassisk-akustisk musik.  Koncertkapellet bliver koncertsted, mødested og eksperimentarium for hele byen – et rum for fællesskab og kunstnerisk udfoldelse.

”Vi er glade for, at Realdania vil være med i projektet. Nu kan vi for alvor gå i gang med det projekt, vi har arbejdet på i fem år: At give klassisk-akustisk musik det egnede hjemsted, som både musikere, komponister, arrangører og publikum længes sådan efter”, siger Hanne Tofte Jespersen, bestyrelsesforkvinde i Foreningen Koncertkapellet.

”I Realdania har vi stor erfaring med at genanvende historiske bygninger til gavn for fællesskabet. Koncertkapellet er en god måde at give nyt liv til det gamle kapel – og projektet bakker samtidig op om et traditionsrigt musikliv i Roskilde med mange frivillige ildsjæle. Vi er derfor glade for at støtte Koncertkapellet,” siger Eske Møller, arkitekt og projektleder i den filantropiske forening Realdania.
 
Med bevilling på 3 millioner kroner fra Realdania er Koncertkapellet fuldt finansieret. Øvrige bidragydere er Roskilde Kommune, som i juni 2021 gav tilsagn om 2 millioner kroner. I september 2021 fik Koncertkapellet bevilget 2,086 millioner kroner fra Augustinus Fonden og kort efter tilsagn om 1 million kroner fra Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden.
 
”Koncertkapellet bliver Roskildes hjemmebane for klassisk-akustisk musik. Her er meget samarbejde på tværs – f.eks. med uddannelsesinstitutioner – og ideerne blandt de frivillige blomstrer. Vi er derfor meget glade for opbakningen fra alle bidragydere. Nu venter en masse spændende arbejde,” siger Hanne Tofte Jespersen fra foreningen Koncertkapellet. Hun er komponist, og de øvrige repræsentanter i bestyrelsen kommer fra Roskilde Musikforening, Schubertselskabet, Roskilde Musiske Skole, DMF Roskilde, foreningen Rødder, Fødder og Stemmer, korsangere, publikum samt Sankt Jørgensbjerg Sogn, der også ejer bygningen.

Det er arkitektfirmaet Cornelius+Vöge, som står for ombygningen. I første omgang er en procesplan på tegnebrættet – senere skal en detaljeret plan for byggeriet godkendes af alle relevante parter. Byggeriet begynder i 2023. Koncertkapellet står efter planen klar som koncert- og mødested i 2024.

Læs mere om Koncertkapellet