x

Fotokonkurrencen Fang din by sætter fokus på byens sjæl

Nyhed 22. februar 2022

Nu starter Dansk Arkitektur Centers landsdækkende fotokonkurrence Fang din by, der bliver afholdt for 7. år i træk. Alle fotoglade danskere – unge som gamle – kan deltage i konkurrencen, der er støttet af Realdania.

Igen i år inviterer Dansk Arkitektur Center danskerne til at fortolke deres by igennem en kameralinse. Til sommer bliver de 55 bedste fotografier udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center i København, på udvalgte biblioteker fordelt over hele landet og som noget nyt også på Folkemødet på Bornholm.

Årets tema er byens sjæl

I år zoomer konkurrencen ind på det, der gør hver by unik nemlig byens sjæl. Med årets tema opfordrer Dansk Arkitektur Center til, at deltagerne finder det, som skaber en forbindelse mellem dem og byen på godt og ondt.

Med deres kameralinser skal deltagerne formidle, hvad der gør netop deres by til noget særligt. Spørgsmålet er bare, hvor byens sjæl gemmer sig? Er det i bygningerne? I stemningen? I det gamle eller i det nye? Den kan være svær at udpege, men det er alligevel dén, der gør en by til noget helt særlig.

Sådan deltager du

Der er to forskellige måder, du kan deltage i konkurrencen. Enten kan du lægge billedet på Instagram med #DACfangdinby2022, eller du kan sende billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk og skrive ”Fang din by 2022 - hovedkonkurrence” i emnefeltet.

Fotografierne udvælges af en jury, der består af model og fotograf, Helena Christensen, anmelderrost forfatter og fast tegner for Politiken, Maren Uthaug, sidste års vinder af Fang din by 2021, Oliver Sperling, direktør for Copenhagen Photo Festival, Maja Dyrehauge Gregersen og programchef på Dansk Arkitektur Center, Tanya Lindkvist.  

Konkurrencen løber fra d. 24. februar til d. 24. april 2022, og vinderne af 1., 2. og 3. pladsen får direkte besked primo maj 2022. 

Deltag i et gratis fotokursus

Der er mulighed for at varme op til konkurrencen med et gratis fotokursus. Her kan man få en masse tips & tricks til at skabe ”wow-effekt”. Street- og arkitekturfotograf Astrid Busse Rasmussen underviser på forskellige biblioteker, hvor hun kommer med konkrete tips til at skærpe sanserne, så det gode motiv fanges.

Find datoer og biblioteker her

Hvad kan man vinde? 

Udover muligheden for at få sit fotografi udstillet, er der gode præmier på højkant i konkurrencen. Man kan vinde en ballonflyvningstur med DreamBalloon for 2 personer, et Klubkort + 1 samt brunch for 4 personer i Dansk Arkitektur Center og sit eget vinderfoto trykt på akrylplade i format 70x100 cm.