x

100 mio. kr. til at hjælpe ofrene for krigen i Ukraine

Nyhed 11. marts 2022

I lyset af krigen i Ukraine giver Realdania helt ekstraordinært en donation på 100 mio. kr. til arbejdet med at hjælpe ofrene.

Donationen gives til Dansk Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Red Barnet. Midlerne kan anvendes både i Ukraine, i nærområderne og i Danmark og har fokus på livsvilkårene for ofrene, herunder de mange børn og unge, der med deres mødre er på flugt fra krigen. 

”Krigen i Ukraine er helt forfærdelig med ubegribeligt mange mennesker på flugt fra deres hjem og normale hverdag. Det er en helt ekstraordinær situation, der kræver ekstraordinære midler og hurtig handling. Derfor har Realdanias bestyrelse besluttet at give en donation til det humanitære arbejde med ofrene for krigen,” siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

Der er tale om en helt ekstraordinær donation. Donationen ligger inden for Realdanias vedtægtsmæssige rammer, men den er ikke en del af foreningens sædvanlige filantropiske arbejde med at skabe øget livskvalitet gennem det byggede miljø. 

Realdania overlader det til de tre organisationer at vurdere, hvor, hvordan og hvornår donationen anvendes bedst muligt, da de ved bedst, hvor midlerne gør størst gavn. 

Realdania er taknemmelig for de humanitære organisationers indsats i både Ukraine, i nærområderne og i Danmark.