x

Arkitektkonkurrence for nye talenter har fokus på bygninger og biologi

Nyhed 27. april 2022

Igen i år inviteres nyuddannede arkitekter, designere og kunstnere til at byde ind med deres idéer til midlertidige pavilloner på Charlottenborg. I år handler det om at skabe sanselige og biodiverse pavilloner under temaet ‘Bio Architecture’. Konkurrencen åbner den 29. april og varer 72 timer. Derefter er det op til en tværfaglig, international jury at vurdere, hvem der kan realisere deres bud på en pavillon.

Pavillonerne, der bliver udtænkt og udvalgt i arkitektkonkurrencen, skal bruges til kunstbegivenheden CHART 2022. Kunstbegivenheden afholdes fra den 25.- 28. august på Charlottenborg i København, hvor pavillonerne skal danne spændende, arkitektoniske rammer for både barer, sociale mødesteder og scener. 

Konkurrencen, Chart Architecture, realiseres med støtte fra den filantropiske forening Realdania, Dreyers Fond, Statens Kunstfond, Københavns Kommune, det internationale elbil-brand Polestar og FOSS. 

Bygninger og biologi

Konkurrencens tema “Bio Architecture” inviterer de unge talenter til at overveje, hvordan natur og arkitektur kan leve i symbiose. Det giver en mulighed for at koble levende organismer med byggetekniske elementer. 

“I en tid, hvor klimabevidsthed er helt naturlig hos unge arkitekter, og hvor samtidskunsten, litteraturen, designscenen og madkulturen tager livtag med naturen, sætter vi i år fokus på forholdet mellem bygning og biologi. Vi glæder os til at se nye bud på, hvordan naturlige eller dyrkede materialer som bakterier, svampe eller genanvendte materialer kan skabe nye arkitektoniske rammer og sanselige oplevelser,” siger CHART’s direktør Nanna Hjortenberg.

En international, tværfaglig jury 

Finalisterne i CHART Architecture udvælges af en jury med stærke, internationale profiler. Juryen er sammensat for at styrke den kunstneriske udvikling mellem arkitektur, design og kunst og for at understøtte nye kreative samarbejder. 

Formanden for juryen er Bjarke Ingels, grundlægger og partner i BIG, der har været med i CHART Architecture fra begyndelsen. Derudover består juryen af den norske stjernearkitekt og partner hos Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen, den norske kunstner Johanne Hestvold, kurator ved Future Material Bank Pleun van Dijk fra Jan van Eyck Academie i Holland, grundlægger af The Circular Way Ditte Lysgaard Vind samt designgallerist og ejer af Etage Projects Maria Foerlev.